Kultúra

Szemle-est Márton Lászlóval

Csütörtökön 19 órától tartja idei első pozsonyi estjét az Irodalmi Szemle a Pozsonyi Magyar Intézetben, a Café Nappaliban (Védcölöp utca 54.).
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2016. február 16. 15:20

A szerkesztők bemutatják a januári és februári lapszámot. Előbbi kiemelt tematikus blokkja a Nabokov-árnyalatok címet viseli; találhatók benne szövegek Nabokovtól és Nabokovról, olvashatunk a szerző legismertebb regényéről, a Lolitáról – nemcsak a könyv körüli botrányokról, hanem az író nyelv(ek)hez fűződő viszonyáról is. A februári szám a Kárpátalja-témát járja körül, ruszin népballadákat, Vári Fábián László, Berniczky Éva és fiatal kárpátaljai szerzők prózáját, Lőrincz P. Gabriella versét, Csordás László és Száz Pál tanulmányát kínálva az olvasóknak.
 
Az est vendége a februári szám egyik szerzője, Márton László, az utóbbi évtizedek egyik legkiemelkedőbb magyar prózaírója és műfordítója, aki nélkül a kortárs magyar próza elképzelhetetlen. Miről fog szólni a legújabb regénye, és mi vitte rá, hogy újrafordítsa a Faustot – erről is faggatják őt a pozsonyi Irodalmi Szemle-esten. (ú)
Önnek ajánljuk

A nonprofit szervezet a magyar pártok kampányának átláthatóságát is értékelte

Antibiotikumból keveset, vitaminból sokat fogyasszunk!

Frissítve

GALÉRIA: Előzetes letartóztatásban a gázrobbanás ügyében gyanúsított munkások

Új burkolatot kap a rimaszombati múzeum udvara

Veszélyes lehet az energiaital-fogyasztás

Kozák, Hyballa és az okoskodás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.