Senki sem akar fellépni Trump beiktatásán

Washington |

<p>Egy héttel Donald Trump beiktatása előtt még nem tudni, kik lépnek fel az ünnepségen. Az Egyesült Államok megválasztott elnökének stábja jelenleg csupán egy tinisztárt tud felmutatni, bizonyos Jackie Evancho-t, aki a héten már úgy érezte, a New York Timesban kell magyarázkodnia emiatt.&nbsp;</p>

A tizenhat éves énekesnő elmondta, nem Trump iránti elkötelezettségét kívánja demonstrálni, a január 20-i fellépést csupán hazaszeretetből vállalta, és arra kéri rajongóit, ne gyűlöljék meg őt ezért.

A szereplés elvállalásával nemrég meggyanúsított r'n'b-sztár, R. Kelly tegnap tett ki egy rövid közleményt a közösségi oldalára, amelyben kategorikusan cáfolta, hogy szándékában állna énekelni a beiktatási ceremónián. Az eddig majdnem biztosnak tűnő Charlotte Church és Rebecca Ferguson a héten lépett vissza. Utóbbinak volt egy feltétele: csak akkor vett volna részt a bulin, ha egy általa kiválasztott dalt énekelhetett volna, a feketék huszadik századi meglincseléséről szóló, Strange Fruit című számot. Ezt nyilván nem engedte meg neki Trump ceremóniamestere, Tom Barrack, akinek legfrissebb közleményében az áll, hogy nem is céljuk A-listás sztárok felléptetése, inkább „lírai hangulatú”, „finoman érzéki” programot szeretnének.

A ceremóniát megelőző bálon a B Street Band szolgáltatja a zenét, amely nem tévesztendő össze Bruce Springsteen kísérőzenekarával, az E Street Banddel, és amely az első számú Bruce Springsteen-emlékzenekarként hirdeti magát. Az eredeti csapatot, élén a veterán rocksztárral nem sikerült leszerződtetnie a Trump-stábnak, mivel Springsteen Hillary Clinton táborába tartozik.

A fellépés lehetőségét elutasítók közül Céline Dion, Elton John, Garth Brooks, a Kiss együttes és Moby neve is kiszivárgott, illetve a sztárok maguk közölték, hogy nem fogadták el Trumpék meghívását. A Beach Boys „talánja” sem vált egyértelmű igenné, legalábbis mostanáig. Andrea Bocelli viszont maga ajánlkozott még novemberben, őt Trump stábja utasította el.

Barack Obama leköszönő elnök 2009-es beiktatása alkalmából a washingtoni Lincoln-emlékműnél rendezett szuperkoncerten olyan sztárok léptek fel, mint Stevie Wonder, Bruce Springsteen, a U2, Beyoncé, Mary J. Blige, Jon Bon Jovi és Shakira, az összekötő szövegeket pedig Denzel Washington, Jack Black, Queen Latifah és Tom Hanks mondta. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?