RÖVIDEN

Mától némileg drágulhat a benzin?
Pozsony. A www.natankuj.sk internetes honlap tegnapi információi szerint a rotterdami olajtőzsdén az elmúlt héten legalább 30 dollárral emelkedett a benzin hordónkénti (159 liter) ára, ezért számításaik azt mutatják, mától 40–70 fillérrel drágulhat nálunk a motorbenzin literje.

Mától némileg drágulhat a benzin?

Pozsony. A www.natankuj.sk internetes honlap tegnapi információi szerint a rotterdami olajtőzsdén az elmúlt héten legalább 30 dollárral emelkedett a benzin hordónkénti (159 liter) ára, ezért számításaik azt mutatják, mától 40–70 fillérrel drágulhat nálunk a motorbenzin literje. Az üzemanyagárakra szakosodó honlap szerint a gázolaj ára változatlan marad. Ezzel szemben Fél Krisztina, a Slovnaft kommunikációs igazgatója közölte: ha további lényeges árkilengések nem lesznek, akkor az elkövetkező napokban az olajforgalmazó nem emel árat. (ú, t)

Kevesebb bűn a rendőrségnél

Pozsony. Tavaly 55-tel kevesebb rendőr követett el bűncselekményt, mint egy évvel korábban. 2005-ben 207 eset kapcsán 195 személy ellen tettek vádemelési javaslatot, ezzel szemben 2004-ben még 282 bűntett elkövetésével 250 rendőrt gyanúsítottak, tájékoztatta lapunkat Silvia Miháliková rendőrségi szóvivő. A leggyakoribb vád, hogy visszaéltek hivatali jogkörükkel, noha ez az utóbbi időben csökkentő tendenciát mutat. 2003-ban 112, egy évvel később 99, tavaly pedig már csak 77 rendfenntartót gyanúsítottak visszaéléssel. A második leggyakoribb vád, hogy csúszópénzt fogadnak el, de a belső ellenőrzési osztály szerint e téren is javulás tapasztalható. A hatóságok 65 esetben lakossági beadvány nyomán kezdtek el vizsgálódni, s a statisztikák szerint a leggyakrabban a járőrök, a közlekedésrendészek, a határőrök és az idegenrendészek sértenek törvényt. (-sza)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?