Ovációval fogadták a pápáról szóló filmet

Buenos Aires |

<p><span style="font-size: 12px;">Ovációval fogadta a Buenos Aires-i közönség a Ferenc pápáról szóló argentin filmet.</span></p>

A Bergoglio, el Papa Francisco című alkotás, amelynek argentin premierjét a héten rendezték meg, Ferenc pápa egyházfővé választása előtti életét dolgozza fel. Az argentin-spanyol produkció Jorge Mario Bergoglio bíboros életének főbb fordulópontjait ábrázolja: a Buenos Aires-i nyomornegyedben végzett egyházi szolgálattól - amikor a szegénység, a prostitúció és a kábítószer-kereskedelem ellen küzdött - egészen püspökké, majd pápává választásáig.     Az életrajzi dráma olyan személyes pillanatokat is felidéz, mint amikor nagyanyjától megkapta az assisi Szent Ferenc életéről szóló könyvet, ami nagy hatással volt Bergoglióra, aki később pápaként példaképe nevét vette fel. És természetesen az sem marad ki a filmből, hogy a pápa nagy rajongója a San Lorenzo futballcsapatnak.     A film egy vatikáni újságíró, Elizabetta Pique Francis: Life and Revolution kötete alapján készült. A főszerepet Dario Grandinetti argentin sztár alakítja, akit sokan ismernek Pedro Almodóvar Beszélj hozzá! című filmjéből.     Grandinetti elmesélte, hogy amíg nem kezdődött el a forgatás, maga is alig hitte el, hogy a pápát alakítja majd, de nagyon komolyan vette a szerepét. Megindító pillanatok is akadtak a felvételek során, mivel a Buenos Aires-i nyomornegyedet ábrázoló jelenetekben olyan emberek is szerepeltek, akik valóban ismerték Bergogliót pápává szentelése előtt. Egy jelenetben a főszerepet alakító színész egy férfit üdvözöl, és elmondja neki, hogy ő keresztelte meg. "És ez tényleg igaz volt. Azt a gyereket tényleg a későbbi pápa keresztelte meg" - mondta Grandinetti.     A filmet szeptember 18-tól a spanyol mozikban is vetítik és tervezik olasz bemutatóját. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?