NKÖM – BRASSAI SÁMUEL PÁLYÁZAT

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma pályázatot hirdet a határon túli magyar közösségek önszerveződést szolgáló művelődési tevékenységének támogatására.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma pályázatot hirdet a határon túli magyar közösségek önszerveződést szolgáló művelődési tevékenységének támogatására.

Pályázni az alábbi témákban lehet:

hagyományőrző rendezvények és képzések (népzene, néptánc)

helytörténeti feltáró és megőrző tevékenység

amatőr művészeti rendezvények és képzések (színjátszás, kóruséneklés, bábjátszás)

tudománynépszerűsítő rendezvények

felnőttképzés, népfőiskolai tevékenység

a magyar humán kultúrával (történelem, irodalom) kapcsolatos versenyek, vetélkedők

a magyar kultúra jeles évfordulóinak megünneplését célzó rendezvények, ünnepségek, emlékjelhagyások

A pályázatokat értékelő, döntést előkészítő Határon Túli Magyarok Közművelődési Tanácsa a fenti feladatokon kívül az önszerveződés elvi alapján minden új, a helyi magyar közösséget építő, azt megerősítő közművelődési tevékenységet támogathat.

A támogatás elnyerésének módja és feltételei:

A pályázó intézmény, civil szervezet fogalmazza meg a tervezett program célját, határozza meg azokat a közösségeket és tevékenységeket, amelyeket a kért támogatás érint. Magánszemély nem pályázhat. Nem fogadható el olyan pályázat, amely az állami oktatással összefüggő feladatot fogalmaz meg. Az egy pályázatra megítélhető legkisebb összeg: 100 000 forint.

Pályázni az erre rendszeresített űrlapon lehet, amelyhez részletes programot és költségvetést, nyilatkozatot és a pályázó eredeti vagy hitelesített cégkivonatát (vagy igazolást a bírósági nyilvántartásba vételről) szükséges csatolni.

Több pályázat is benyújtható, amelyeket rangsorolni kell. Minden pályázathoz külön űrlap szükséges.

Az űrlapot és a nyilatkozatot az egyes régiók kijelölt szervezeteinél, Szlovákiában a CSEMADOK Országos Tanácsánál, 815 57 Bratislava, Nám. 1. mája 10-12., illetve a Csemadok területi választmányainál, a magyarországi Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma ügyfélszolgálati irodáján lehet beszerezni, illetőleg letölthető az alábbi honlapokról: www.nkom.hu, www.kum.hu, www.europaterv.hu.

A pályázatokat kizárólag a Csemadok Országos Tanácsának pozsonyi irodájához lehet benyújtani. (RR Csemadok, nám. 1. mája 10-12, 815 57 Bratislava)

Felvilágosításért a pályázati felhívást kibocsátó szervhez is lehet fordulni: 1410 Budapest 7., Pf. 219. Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Fôosztálya. Telefon: 00-36-1-484-7391.

A döntésről a pályázat kiírója 15 napon belül tájékoztatja a nyertes pályázókat. A támogatottakkal az NKÖM megállapodást köt, amelyben a támogatási és elszámolási feltételeket megfogalmazza. A megállapodás megkötése után kerül sor a támogatási összeg átutalására. Az utalás devizában történik, ezért a pályázónak devizaszámlával kell rendelkeznie. Bankszámlával nem rendelkező szervezeteknél a támogatási összeg befogadására vállalkozó intézménynek befogadó nyilatkozatot kell adnia, amelyet a pályázati űrlap tartalmaz.

A 2005. évi támogatás csak olyan szervezetnek ítélhető meg, amelyik az NKÖM-től és az NKA-tól kapott támogatással a megadott határidőig elszámolt. A pályázatot kiíró csak a támogatott pályázókat értesíti. A támogatott pályázatok listája 2005. szeptember 15-től a minisztérium honlapján tekinthető meg.

A pályázat beadási határideje: 2005. július 20.

Dr. Bozóki András, a nemzeti kulturális örökség minisztere

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?