Nem Travis Scott viszi el a balhét a tragédia miatt

ff
Houston |

A texasi esküdtszék elutasította a vádemelést Travis Scott rapsztár ellen a 2021 november 5-i Astroworld fesztiválon történt halálos tömegbaleset ügyében.

Tízen meghaltak, közel ötszázan megsérültek azon a houstoni fesztiválon, amelyet a város híres szülötte, Travis Scott alapított 2018-ban. A legfiatalabb áldozat egy kilencéves kisfiú volt, aki édesapjával érkezett élete első fesztiváljára, ahol agyontaposta a tömeg a nagyszínpad előtt.

A helyszín befogadóképessége 50 000 fő volt, pontosan ennyi jegyet adtak el a szervezők. Amerikában és Angliában is bevett szokás, hogy híres előadók, zenekarok saját maguknak szerveznek fesztivált, ahol ők a legnagyobb attrakció, és csak az általuk meghívott kollégák lépnek fel. Houstonban mind az 50 000 néző Travis Scott-rajongó volt, az ő koncertjén mindenki ott akart lenni - azaz hiába fértek el „matematikailag” kényelmesen a helyszínen, a színpad előtti terület kicsinek bizonyult.

Több áldozat hozzátartozói, valamint több sérült is beperelte a rapsztárt, illetve a Live Nation céget, amely a biztonsági személyzet egy részét adta. Azt állították, hogy a tragédia előre látható volt és megelőzhető lett volna, ha a szervezők nem a minél nagyobb nyereségre hajtanak. Houston tűzoltóparancsnoka is a felperesek mellé ált – közölte, hogy Scottnak már jóval korábban le kellett volna állítania a koncertet, mert látnia kellett a színpadról, hogy baj van. A rapper viszont végig azt vallotta, hogy a színpadról való leérkezéséig nem volt tisztában a tragédia valódi mértékével, illetve hogy többször szünetet tartott, nyugalomra intve a hömpölygő tömeget.

A szövetségi nyomozók és a rendőrség is hónapokon át vizsgálta, hogy megfelelőek voltak-e a biztonsági intézkedések. Arra a következtetésre jutottak, hogy senki sem tudhatta előre, mi fog történni, és pozitívumként könyvelték el, hogy a szervezők azonnal kiépítettek a helyszínen egy tábori kórházat, ahol az enyhébb sérüléseket ellátták, egy houstoni hotelben pedig információs központ létesült azok számára, akik nem tudtak kapcsolatba lépni hozzátartozóikkal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?