Mit nézzünk karácsonykor?

<p>Színes műsorkínálattal készül az ünnepekre a Magyar Televízió és a Duna Televízió. A választás megkönnyítése érdekében jöjjön most egy kis szemezgetés, a teljesség igénye nélkül.</p>

Az m1-en december 24-én az Opera Café után A karácsonyfa dala című rajzfilm, majd két animációs film látható István királyról és János vitézről. Később a Matula Kalandpark című mozival is meglepi a gyerekeket az m1 (18.20). Viccesen aktuális a Karácsonyi rock című rajzfilm (m2, 17.30), és a Csendes éj történetét meséli el egy régi, kedvelt alkotás (m2,18.20). Délután a Milliomos mikulás és a rakoncátlan bernáthegyi, Beethoven szórakoztatja a nézőket. Este 8-tól a Romy Schneider főszereplésével készült Sissi – A magyarok királynéja című romantikus film első része látható. Napközben ünnepi sütés-főzéssel várja a nézőket Buday Péter (Most a Buday!, 11.30), és a Gasztroangyal különkiadásában (17.25) szintén a vidám készülődés káoszán igyekszik úrrá lenni Borbás Marcsi. Délután a Kormorán együttes Mennyből az Angyal című koncertfilmjének első részét (m1, 13.05), este pedig A varázsfuvola filmváltozatát láthatják (21.40). A zenei kínálat Szekeres Adrien 2009-es Adventi Koncertjével (m2, 15.00), 20.30-tól pedig az Il Divo barcelonai koncertfilmjével lesz teljes.

Másnap, december 25-én az Opera Café után két történelmi témájú rajzfilm között a Csillagszemű Táncegyüttes gálaműsora látható az m1-en, majd a Kormorán és vendégei koncert második része (12.55) következik. 14.30-tól az ismert Jókai-regény, a Szegény gazdagok 1959-es feldolgozását, majd a híres rendőrkutya kölyökkorát bemutató, Rex, a kölyökfelügyelő című mozit, míg este a Sissi című romantikus trilógia második részét vetíti az m1. Az m2-n pedig a legendás orvos életét feldolgozó Giuseppe Moscati – A szeretet gyógyít című film első része látható. Este egy új irodalmi adaptációt tűz műsorára az m1, Égi madár címmel (21.45), majd 23 órától a Biblia: Jézus című film mutatja be a Megváltó életét.

Idén is igazi családi mesék, mozik és hamisítatlan karácsonyi hangulat várja a Dunán a nézőket december 24-én. Reggel itt lesz a Hókirálynő, majd jön az Asterix és a vikingek, akiknek a „gyávaság bajnokát” kell megtalálniuk, hogy repülni tanulhassanak. A három királyok című dokumentumfilm a három bölcs csillagfényes útját követi végig, akik azért indultak el, hogy üdvözöljék a nemrégiben született Messiást. Délután A karácsonyi jávorszarvas kalandjait követően a világ legegzotikusabb helyeire juthatunk el, szárazföldön, tengeren és légi úton egyaránt a 80 nap alatt a Föld körül című film segítségével. Este pedig egy megható karácsonyi történetet láthatunk, amely egy felnőtt férfi és egy kisfiú között kialakuló barátság történetét mutatja be Egy varázslatos karácsony címmel.

A Duna2 bemutatja a határokon túl élő magyarság ünnepi készülődését, Udvardi Erzsébet és Aba Novák Vilmos életművének egy-egy részét, barangolnak a filmkészítők a Jázminillatú Karácsonyáról híres Dél-Amerikában, láthatunk a csatornán Csillagszedő Márió címmel tévéfilmet egy hétéves kislányról, Áfonyáról és egy 2002-ben készült magyar dokumentumfilm segítségével megelevenedik A jászol bölcsője. Meghallgathatjuk az Imago Mundi zenekar karácsonyi estjét és Ákos 2010-ben rögzített koncertjét. Karácsonykor a Lélek Boulevard vendége Novák Péter lesz. Az Északi történetek vízből, kőből, fából című magyar dokumentumfilm Európa leghosszabb és legmélyebb fjordja, a Sognefjord lenyűgözően szép útját kíséri végig Norvégiában, majd Sára Sándor Árvácska című játékfilmjével egy kicsit a múltba utazhatnak el a Duna2 nézői.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?