Megjelent Peter Gabriel új albuma, a New Blood

London/Budapest |

<p>Megjelent Peter Gabriel, a Genesis egykori frontembere kilencedik szólóalbuma; a New Blood című anyagon az énekes néhány korábbi sikerének újragondolt változata szerepel.</p>

A New Blood dalai a tavaly kiadott Scratch My Back című lemez zenei vonalát követve készültek. A 2010-es albummal ellentétben azonban ezúttal nem más előadók dalait dolgozta fel, hanem a korábbi Gabriel-korongokról válogatott saját dalok lettek újraértelmezve, nagyzenekari kísérettel, gitár és dob nélkül - tájékoztatta az EMI Music az MTI-t.
Az újjávarázsolt dalokban a lecsupaszított, mégis rendkívül hangsúlyos szövegek is új értelmet nyertek az évek múltával. Az elismert zeneszerző-rendező, John Metcalfe közreműködésével Peter Gabriel a New Blood Orchestrával együttműködésben rögzítette a dalokat. A 46 tagú zenekarral lezajlott felvételek Ben Foster vezényletével zajlottak.
A korábbi Gabriel-sikerek újragondolásai között szerepel a Digging In The Dirt, a Don't Give Up (ezúttal Kate Bush helyett Ane Brunnal), a Downside Up (ebben lányával, Melanie Gabriellel énekel), az Intruder, a Mercy Street, a The Rhythm of the Heat és a San Jacinto.
Az albumon hallható nagyzenekari feldolgozásokat kiegészíti egy különleges bónusz szám, a Solsbury Hill, amely egy ötperces ambient zene; ezt Peter Gabriel állandó hangmérnöke, Dickie Chappell rögzítette.
A standard verzió mellett megjelent két CD-s kiadáson a dalok instrumentális verziói is rajta vannak. Az album digitálisan is elérhető és ráadásként bakeliten is megjelenik november 7-én.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?