Kiosztották az Arany Medál-díjakat Budapesten

kép

Hat új kitüntetett vehette át a 2008-ban alapított Arany Medál-díjat, amely az adott év színházi, filmes és irodalmi teljesítményeit ismeri el a közönség szavazatai alapján.

Esztergályos Cecília Kossuth-díjas színművésznél, Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas író-költőnél, Jordán Adél, Sodró Eliza, Trill Zsolt színművészeknél és Gauder Áron filmrendezőnél leltek gazdára a 15. Arany Medál-díjak, amelyeket a budapesti Bethlen Téri Színházban osztottak ki az elmúlt héten. Gauder jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, mivel a Kojot négy lelke című animációs játékfilmje Magyarország hivatalos Oscar-nevezettje az „legjobb nemzetközi film” kategóriában, Jordán pedig az Extázis című, tegnapi bemutatójára próbált a Katona József Színházban. A rendező kitüntetését alkotótársa, a film társforgatókönyvírója, Bereményi Géza Kossuth-díjas író-rendező vette át, a színésznő elismerését és ajándékait élettársa, Székely Kriszta rendező vitte haza. A 15. Arany Medál-díj átadóján a negyedszázados fennállását ünneplő Roy & Ádám Trió zenekar lépett fel, díjat adott át a Kossuth-díjas Bodrogi Gyula, valamint Pálmai Anna, Staub Viktória, Kamarás Iván színművészek, Vámos Miklós író, Szász Attila rendező. Habsburg-Lotharingiai Zsófia, az utolsó osztrák–magyar uralkodó dédunokája, Deák Kristóf Oscar-díjas filmrendező és Csernus Mariann, Magyarország legidősebb aktív színpadi színésze videó- vagy hangüzenetben méltatta az elismerteket. Az elismerést Navarrai Mészáros Márton kulturális újságíró, szerkesztő alapította, akinek írásait lapunk olvasói is ismerhetik. A díjat eddig hetvennél több művész kapta meg, az átadót tíz éve a Bethlen Téri Színházban tartják, az esemény állandó háziasszonya Juhász Anna irodalmár.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?