Indul a Komáromi Egyetemi Napok

Komárom |

<p>Hétfőn kezdődik a 12. Komáromi Egyetemi Napok egyhetes rendezvénysorozata.</p>

Jövő héten, április 4. és 8. között ismét felpezsdül az élet a városban, ezúttal a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata által szervezett Komáromi Egyetemi Napoknak (KEN) köszönhetően, amelynek számos programja a nyilvánosság érdeklődésére is számot tarthat.

A hét során a tudomány, az ismeretbővítés, a sport, a kultúra és a szórakozás is teret kap. Előadást tart mások mellett Kaszás Géza, a Kassai Lajos életét és munkásságát bemutató Lovasíjász című dokumentumfilm rendezője (a filmet láthatja a közönség a hét folyamán), Kovács Koppány, a Rómeó Vérzik zenekar frontembere, Zacher Gábor toxikológus, Garai Zsolt, az OTP Bank szakembere, továbbá Karácsony Péter egyetemi tanár, aki a migráció gazdasági és társadalmi hatásait elemzi, Varga László, aki a csallóközi I. világháborús hadifogolytáborokról ad elő, Urbán Péter pedig Az élet játék címmel tart módszertani workshopot. Hagyományosan a KEN ideje alatt rendezik meg a Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) egyetemi fordulóját, amelyre szerdán kerül sor. Kategóriánként a legjobbak a TDK felvidéki fordulójában képviselhetik a Selye János Egyetemet.

A sport szintén szerves része a KEN-nek, lesz foci- és röplabdabajnokság, KEN Open tenisztorna, streetball és asztalitenisz, ismét megrendezik a Selye Cupot, a Kárpát-medencei egyetemek kupáját, de lehet zumbázni és a Klapka téren óriásbábukkal sakkozni is. A keddi koncertnapon fellép a komáromi Spliff 447, valamint GanxtaZolee és a Kartel.

Pénteken tartják a KEN egyik leglátványosabb programját, a Futás a jövőért rendezvényt, amely során együtt futnak az egyetemi hallgatók, a közép- és alapiskolások, valamint az óvodások. A futás azt jelképezi, hogy Komáromban az óvodától az egyetemig bezárólag lehetőség van anyanyelvünkön tanulni. A start a Sirály kollégiumnál van, az Eötvös utca elején csatlakoznak az egyetemistákhoz a középiskolások, az uszodánál az alapiskolások, majd a Nádor utcában az óvodások, és az egész csapat közösen fut be a Klapka térre.

A részletes program a www.egyeteminapok.sk honlapon érhető el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?