Holnaptól ismét közelebb a Szalon

<p>A csütörtököt már csak a péntek választja el a szombattól, amikor is megint lehet olvasni az Új Szó kulturális-közéleti mellékletét, a Szalont.</p>

Fejezetek a tartalomból:
* „Piros rózsa, fehér rózsa a réten…” a dal forrása nem a mámor, hanem a lelkes lendület, mely az Ipolynyék és Cselfalva közti kis terület cserkész megszállóira volt jellemző tíz napon át. Hogy mért s milyen alkalomból, arról Kovács Barnabás képriportja tudósít.

* Van egy huszonéves fiatalember, aki éjjelente kezébe veszi a Fórum Kisebbségkutató Intézet komáromi Etnológiai Központjának könyveit, mégsem lapoz bele egyikbe sem. Miért, mit keres ott; egyáltalán: ki ő, és mit mondott neki Spiró György? A részletekre Szél János beszélgetése világít rá.

* Ismét zene a Szalonban, Csehy Zoltán szólista előadásában (Aulis Sallinen: A király Franciaországba megy, 2 CD) egyebek közt arról, hogy „négy potenciális feleség kíséri az uralkodót: két Carolina (a Vidám és a Kancasörényű) és két Anna (az egyik lop, a másik folyton levetkőzik)”.

* „Úgy tűnik, Shakespeare alkalmas rá, hogy Kelet és Nyugat találkozási pontja legyen. De van-e ennek folytatása?” Van: Shakespeare Japánban: film a Szalonban, H. Nagy Péter szemével (Kuroszava Akira két WS-adaptációjáról).

* Kalligram-könyvespolc. Mérlegen a kiadó két idei újdonsága. Aki mérlegel: Halmai Tamás (Tőzsér Árpád naplóját olvasva) és Szalay Zoltán (Pasolini két kisregényét olvasva). Két kiváló könyvrecenzió! (csg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?