Érsekújvárban újévi koncertet adott a Camerata Budapest

Érsekújvár |

<div>Újévi koncertet rendezett a KultúrKorzó, melynek állandó vendége a Camerata Budapest kamarazenekar, az idei érsekújvári meglepetésvendég Mellen Linda énekesnő és Miriam Hamranová harmonikás volt. A civil szervezeteket tömörítő KultúrKorzó idén nem adott ki új műsorfüzetet, ennek okait Stugel Tibor elnök részletezte az ünnepi beszédében.&nbsp;</div><div>&nbsp;</div>

A főtéri kultúrházban január 1-jén komolyzenei koncerttel és koccintással kezdte az évet az érsekújvári közönség. A Camerata Budapest számos jeles európai darabot adott elő. Elhangzott Johann Strauss Mennydörgés és villámlás című darabja, a Denevér nyitánya, továbbá nagy sikert aratott Németh Csaba hegedűszólója, valamint Fazekas László xilofon játéka. A Monti csárdás ismert dallamait tapssal kísérte a közönség. Minden évben érkeznek érsekújvári meglepetésvendégek az estre, az elmúlt években felejthetetlen volt Mellen Blanka és Mellen Linda énekesnők, Fekete Tamás zongorista, a pozsonyi konzervatórium hallgatója, valamint Zuzana Klimantová, a Matičiarik hagyományőrző csoport zenészének a fellépése. Stugel Tibor, a KultúrKorzó elnöke ünnepi köszöntőjében sikerekben gazdag évet kívánt a közönségnek. „Újévi találkozásunkkor egymást megerősítve újrafogalmazzuk a céljainkat és viszatekintünk az elmúlt időszakra hogy összegezzük, mit sikerült megvalósítanunk a terveinkből. 2015 januárja változást jelent az érsekújvári magyarság számára. Változott a képviselő-testület összetétele és új polgármestere lett a városnak. Felelősséggel tekintetünk erre a lehetőségre, erre az évre. A KultúrKorzó ezért rendhagyó módon nem adta ki idei, első félévre szóló programfüzetét, hanem a város vezetésével együttműködve civil fórumot szeretne összehívni, amelyen megvitatnánk, rendeznénk végre közös dolgainkat“ – mondta Stugel. A KultúrKorzó az idei programtervet úgy szeretnék kiadni, hogy abban már minden magyar szervezet műsora szerepeljen, és a rendezvények a közös magyar házban valósuljanak meg. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"173557","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"299","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]A Camerata Budapest zenészeitől megtudtuk, hogy Klein Ottokárnak, Érsekújvár új polgármesterének komoly szerepe van abban, hogy évek óta ebben a városban tartják az újévi koncertet.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"173558","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"387","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]Lapunk a KultúrKorzó állandó médiapartnere. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?