Erő-hívás képpel és zenével

Komárom. Február 14-éig tekinthető meg a komáromi Limes Galériában a debreceni Makoldi család Erő-hívás című kiállítása. Makoldi Sándor festményei, Makoldi S. Gyula szobrai és Túriné Makoldi Gizella textilművész munkái a honfoglalás korát elevenítik fel, az ősi magyar rege- és hitvilágot mutatják be.

Furik Rita és a Pihegő tagjai a sámánok világát idéző misztikus mozdulatsorokat mutattak beVas Gyula felvételeKomárom. Február 14-éig tekinthető meg a komáromi Limes Galériában a debreceni Makoldi család Erő-hívás című kiállítása. Makoldi Sándor festményei, Makoldi S. Gyula szobrai és Túriné Makoldi Gizella textilművész munkái a honfoglalás korát elevenítik fel, az ősi magyar rege- és hitvilágot mutatják be. Farkas Veronika művészettörténész kezdeményezésére a napokban értelmi fogyatékos fiatalokat látott vendégül a Galéria: a dunaharaszti Bárka Közösség lakóit, valamint a komáromi szociális napközi otthon neveltjeit. „Ezeket a sérült embereket leginkább a képek és a színek, illetve a zene tudja megfogni; mindezek nagyon jó hatással vannak rájuk, gazdagítják érzelmi világukat” – mondta Siliga Zsuzsanna pedagógus. Ehhez igazodva a vendéglátók a kiállításon kívül táncos-zenés-verses összeállítással is kedveskedtek a fiataloknak. Lenyűgöző volt a Pihegő gyermek-néptáncegyüttes tagjainak rövid előadása, akik Furik Rita koreográfus vezetésével – a kiállítás tematikájához jól illeszkedve – a honfoglalás korát, a sámánok világát idéző misztikus táncot, mozdulatsort mutattak be. „Jóleső érzés látni ezeknek a sérült fiataloknak az örömét – mondta Farkas Veronika. – Szerettünk volna minél gazdagabb élményt nyújtani nekik, hogy megtapasztalhassák a különböző művészeti kifejezési formák kölcsönhatását, hogy minél több érzékszervükkel fogadhassák be a szépet.” (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?