Elkezdődött a 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Berlin |

<p>Wes Anderson amerikai rendező The Grand Budapest Hotel című alkotásával elkezdődött csütörtök este a 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválja, amelyre a szervezők várakozása szerint félmillió jegyet adnak el.</p>

Monika Grütters német kulturális államminiszter a fesztivált megnyitó beszédében kiemelte, hogy "a kreatívok és az értelmiségiek a társadalom korrektorai", akik rámutatnak a hibákra, ahhoz pedig, hogy betölthessék ezt a funkciót és alkotásaik "kényelmetlenek, kritikusak" lehessenek, a politikának mindent meg kell tennie a művészet szabadságáért.      A tíznapos fesztiválra 6775 alkotást neveztek és 409-et mutatnak be, a filmeket 25 mozi 64 termében vetítik. Megemlékeznek a napokban elhunyt filmes nagyságokról is, Philip Seymour Hoffman Oscar-díjas amerikai színészre, Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas rendezőre és Maximilian Schell osztrák színészre egy-egy filmjével emlékeznek. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?