Kultúra

Elhunyt a Maffiózók sztárja, Frank Vincent

MTI

2017. szeptember 14. 12:00

Los Angeles | 78 éves korában elhunyt Frank Vincent, a Maffiózók tévésorozat és a NagyMenők című film sztárja.
 A színész, aki számos tévésorozatban és Martin Scorsese több filmjében is szerepelt, szívroham után fellépett szövődmények következtében halt meg, családja közleménye szerint békésen ment el. 
 
A TMZ celebportál korábban arról számolt be, hogy Vincent a múlt héten szívinfarktuson esett át. Egy New Jersey-i kórházban hajtottak végre rajta nyílt szívműtétet, amelynél azonban komplikációk léptek fel.
 
Frank Vincent az HBO népszerű Maffiózók című sorozatában alakította a gengszter Phil Leotardót, de játszott Scorsese Dühöngő bika, NagyMenők és Casino című filmjében is.
 
A massachusettsi North Adamsban született, és apja ösztönzésére, aki amatőr színész volt, egészen korán bekapcsolódott a szórakoztatóiparba. Első színészi feladatát 1975-ben a Ralph DeVito rendezte Death Collector című filmben kapta. Scorsese ez alapján válogatta be a Dühöngő bika szereplőgárdájába.
 
Több mint 40 éves pályafutása alatt számos alkalommal bízták rá maffiózók szerepeit, közülük a legismertebb a NagyMenőkben Billy Batts megformálása volt. 
 
Vincent a színészet mellett zenélt: zongorán, trombitán és dobon is játszott, eredetileg profi zenésznek készült. Olyan énekesek felvételein dobolt, mint Paul Anka, Del Shannon vagy Trini Lopez. Producerként is dolgozott, továbbá írt is. Ő a szerzője az A Guy's Guide to Being A Man's Man című kötetnek.
Önnek ajánljuk