Az egyik legrégibb Korán-kéziratot találták meg Nagy-Britanniában

Birmingham |

<p>Az egyik legrégibb Korán-kéziratot találták meg brit kutatók a Birminghami Egyetem könyvtárában, a két pergamenlap Kr. u. 600 körül keletkezett.</p>

Az egyetem szerdán kiadott közleménye szerint 95,4 százalékos a valószínűsége annak, hogy a kézirat 568 és 645 között jött létre, ezt az Oxfordi Egyetem egyik laboratóriumának radiokarbonos vizsgálatával állapították meg. Az ősi írás így akár abból az időből is származhat, amikor Mohamed próféta (570-632) élt, ezzel a muzulmán szent könyv egyik legrégibb kéziratának számíthat. "A felfedezés sokat segíthet a Korán történetének tanulmányozásában. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy városunkban ilyen fontos történelmi dokumentumot őrizhetünk"  - hangsúlyozta Susan Worrall, az egyetem Cadbury kutatókönyvtárának vezetője. Tévedésből a kérdéses ősi pergameneket egy hasonló, a 7. század második feléből származó Korán-kézirattal kötötték egybe. A lapokra tintával, régi arab írással jegyezték fel a Korán 18-20. szúráját, vagyis fejezetét.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?