AJÁNLÓ

Augusztus 21. (szombat)
Nemesócsa – az MKP és a Csemadok helyi alapszervezete, a kulturális központ, a nyugdíjasok szervezete, valamint az önkormányzat mellett működő kulturális bizottság Szent István-napi ünnepséget szervez. 16.00: ökumenikus istentisztelet a református templomban; 17.

Augusztus 21. (szombat)

Nemesócsa – az MKP és a Csemadok helyi alapszervezete, a kulturális központ, a nyugdíjasok szervezete, valamint az önkormányzat mellett működő kulturális bizottság Szent István-napi ünnepséget szervez. 16.00: ökumenikus istentisztelet a református templomban; 17.00: a Nemzeti Emlékpart megnyitása és keresztszentelés a községi parkban; 18.00: térzene és gulyásparti. 19.00: a gútai Kis-Duna Menti Rockszínház Magyar História című rockoratóriumának bemutatója a községi kultúrházban; 21.00: utcabál. A rendezvények alatt közreműködik az Oucha fúvószenekar. (vkm)

Ajnácskő – a Csemadok helyi alapszervezete, a község önkormányzata és a Gömör-Kishonti Művelődési Központ szeretettel vár minden érdeklődőt a IV. Váraljai Népművészeti Fesztiválra. 11.30: részletek az István, a király című rockoperából az almágyi fiatalok előadásában. A népművészeti gála fellépői: Új Gömör Néptáncegyüttes (Rimaszombat), Boglárka gyermektánccsoport (Feled), péterfalai menyecskekórus és citerazenekar, almágyi női éneklőcsoport, Tóth Erika és Tóth Nóra szólisták, ajnácskői női éneklőcsoport, Varjos zenekar (Párkány). A belépti díj 30 és 10 korona, helyszín a szabadtéri színpad (eső esetén a kultúrház). (szasz)

Kassa – 19.00: nyári ünnepi rockkoncertre invitálja a fiatalokat a Csemadok és az MKP helyi alapszervezete, a Thália Színház, valamint a Café Thália a Timon utcai Márai Stúdióba. Fellép a Bakancs Jam zenekar, valamint a feldolgozásokat és saját dalokat játszó Haverock. A be-lépés díjtalan. (juk)

Érsekkéty – 10.00: IX. Kétyi Falunap a község önkormányzata és az érsekújvári Regionális Művelődési Központ szervezésében. Az ünnepség a helyi sportpályán kezdődik, ahol sportjátékok és versenyek lesznek délig; 14.00: ökumenikus istentisztelet a református templomban a diósdi Fidelio kamarakórus fellépésével; 15.30: megemlékezés és koszorúzás a hősök emlékművénél; 16.00: a diósdi és az érsekkétyi öregfiúk barátságos labdarúgó-mérkőzése gulyáspartival és frissítőkkel; 18.00: kultúrműsor a helyi művelődési házban; 20.00: táncmulatság hajnalig. (fm)

Augusztus 22. (vasárnap)

Kassa – 18.00: Szent István-napi ökumenikus istentiszteletet tartanak a helyi református templomban Hornyák Béla görögkatolikus esperes, Orémus Szoltán református lelkipásztor és Pásztor Zoltán római katolikus helynök szolgálatával. (juk)

Kolon – Szent István-napi búcsú. IX. Bonifác pápa 1400. december 15-én búcsút hirdetett mindazoknak, akik a koloni templomot István király és a templom felszentelése napján meglátogatják. A koloni Szent István-napi búcsún ezt a történelmi eseményt elevenítik fel I. István király és IX. Bonifác pápa emlékére. 10.00: ünnepi szentmise a Zobor Hangja énekkar közreműködésével, I. István király és IX. Bonifác pápa emléktáblájának megszentelése; 14.00: kultúrház: a Zoboralja a XX. század első felében című állandó fényképkiállítás megnyitása, Arany A. László emléktáblájának megkoszorúzása; 15.15: kultúrműsor a Bórosban: a pozsonyi Szőttes Kamara Néptáncegyüttes, az abalehotai Lehoťanka és a lengyelországi Mali Grojcowianie együttes fellépése, könyvárusítás. (ú)

Ipolyság – 20.00. Szent István-napi emlékestet rendeznek a helyi szabadtéri színpadon. Ünnepi beszédet mond Csáky Pál miniszterelnök-helyettes. Fellép Kovács Noémi népdalénekes. A Felvidéki Rockszínpad bemutatja az István, a király című rockoperát. Az ünnepséget tűzijáték zárja. A belépti díj 100 korona. Bővebb információ: 0902/901 346. (fm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?