Külföld

Nem működik az észak-koreai műhold?

Washington | Feltehetőleg nem működik a múlt héten felbocsátott észak-koreai műhold - ha egyáltalán műhold -, mert nem bocsát ki semmilyen jelet - állította hétfőn egy amerikai asztrofizikus, aki figyeli a műholdak működését.
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. december 18. 08:56

Észak-Korea, a nemzetközi közösség figyelmeztetésével dacolva szerdán állította Föld körüli pályára állítólagos első műholdját, amelyről azt állította, hogy egyebek mellett hazafias mozgalmi dalokat fog sugározni. A nemzetközi közösségből sokan interkontinentális ballisztikus rakétával végzett, katonai célú kísérletnek tartják a rakétaindítást. Maga a felbocsátás sikeres volt.

    Jonathan McDowell, a Harvard-Smithsonian asztrofizikai központ tudósa állítása mellé hozzátette: nem tudja, hogy az állítólagos műhold működött-e közvetlen pályára állása után, elképzelhető, hogy igen. De lehetséges, hogy a szatelit olyan gyenge jelet bocsát ki, hogy az érzékelhetetlen. A másik probléma az, hogy a műhold által visszavert fény folyamatosan változik, ami arra utal, hogy a Nap sugarai más és más szögben esnek rá, vagyis nincs pontosan a Föld felé irányitva. Mindazonáltal egyértelműen Föld körüli pályán kering - tette hozzá.

    A www.n2yo.com című oldal szerint a Kvanmjonszon-3 (Fénylő Csillag) legalább 505 kilométer magasságban keringett bolygónk körül, amint Észak-Korea jelezte is.

 

Önnek ajánljuk

Középiskolai felvételi útmutató

Ersek, bardos

Listavezetők vitája az ÚJ SZÓ stúdióban II.

Kiska
Frissítve

VIDEÓ: Újabb videóval próbálják lejáratni Kiskát, ebben már ő is szerepel

Helységnévtábla az Andódra vezető úton
Frissítve

Lefestették az érsekújvári helységnévtáblát az Andódra vezető úton

rendőrség illusztráció

Drogot árult egy nő Vágsellyén, őrizetbe vette a rendőrség

čaputová újságírók

Čaputová oknyomozó újságírókat fogadott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.