Külföld

Késéseket okozott a havazás a bécsi repülőtéren

Bécs | Késéseket, járattörléseket okozott kedden a sűrű havazás a Bécs melletti schwechati repülőtér forgalmában. A repülőtéren mintegy tíz centiméter hó esett kedden délelőtt, folyamatosan zajlik a hóeltakarítás és a jégmentesítés - közölte egy szóvivő az APA osztrák hírügynökséggel. Több járatot összevontak, emiatt délig három járatot töröltek.
MTI

2013. február 12. 16:39


    A szóvivő azt tanácsolta az utazóknak, hogy érdeklődjenek légitársaságuknál, mielőtt elindulnak.
    Az autópályákon a délelőtti órákban újból megindult a teherautó-forgalom Olaszország és Szlovénia irányában. Az olasz, illetve a szlovén hatóságok előző este a havazás miatt közlekedési tilalmat hirdettek ki a 7,5 tonnánál nehezebb járművekre; emiatt több száz kamionos töltötte az éjszakát a határon. Szlovénia felé kedden is csak azok a járművek indulhattak el, amelyeknek célállomása a kis délszláv országban van.
    Ausztria keleti peremén, Burgenlandban számos elakadt személygépkocsit és teherautót mentettek ki kedden a tűzoltók. Két autós könnyebben megsérült közúti balesetekben.
    A közútkezelő tájékoztatása szerint nincsenek lezárt útszakaszok a tartományban. Egyes magasabban fekvő útszakaszokon kötelező a hólánc használata.
    Az előrejelzések szerint kedden délután átmenetileg megáll, de az esti órákban folytatódik a havazás Ausztria keleti részén.
 

Önnek ajánljuk

Decembertől büntethetik a rollerezőket

Szúnyoginvázió: a szaktárcához fordultak segítségért a Komáromi járás települései

Rács mögött marad a horóci gyilkos

A szlovákiai családoknak megéri külföldön vásárolni

Az Art Film Fest díjazottjai

Összeütközött és lezuhant két harci repülőgép Németországban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?