Külföld

A szicíliai Cosa Nostra több feltételezett tagját tartóztatták le

A Cosa Nostra maffiaszervezet tizenkilenc feltételezett tagját tartóztatta le a szicíliai rendőrség az amerikai Szövetségi Nyomozóirodával (FBI) közös akcióban - jelentették be a palermói hatóságok szerdán.
TASR

2019. július 17. 13:30

- TASR/AP-felvétel

Az FBI részvételét a letartóztatásokban az olasz hatóságok azzal indokolták, hogy a tizenkilenc embernek vélhetően köze van a hírhedt New York-i Gambino-klánhoz.

A hatóság közleménye szerint a letartóztatottak a Cosa Nostrának a Passo di Rogano nevű palermói körzetet felügyelő csoportjának voltak a tagjai, továbbá kapcsolatban álltak az Egyesült Államokban tevékenykedő Gambino-klánnal. A klán feltételezett vezetőjét, Francesco "Franky Boy" Calit márciusban lőtték le New Yorkban.

Az olasz rendőrség régóta vizsgálódott az Inzerillo-klánnal kapcsolatban, amely a nyolcvanas években ment Szicíliából az Egyesült Államokba, miután alulmaradtak a Cosa Nostra berkeiben zajló belháborúban a maffia fejével, Toto Riinával szemben. A klán a kétezres évek elején tért vissza Szicíliába, és a riválisaival kötött béke után tagjai újabb bűncselekményeket követtek el. 

A rajtaütés során a rendőrök hárommillió euró értékben foglaltak le vagyontárgyakat.

A rendőrségi akcióhoz Matteo Salvini olasz belügyminiszter is gratulált szerdai Twitter-üzenetében.

A Gambino-klán volt az 1980-as, 1990-es években az Egyesült Államok legnagyobb bűnszervezete. A maffiacsaládnak egykor a "II. Al Caponeként" hírhedtté vált John Gotti volt a feje. Gottit 1992-ben ítélték el gyilkosság és más bűncselekmények miatt, és 2002-ben a börtönben halt meg 61 évesen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?