A szexbotrányba keveredett expolgármester csaphat össze Győrben a papagájos utódjával

borkai zsolt

A 2019-ben szexbotrányba keveredett, emiatt lemondásra, majd háromévnyi visszavonulásra kényszerült Borkai Zsolt a minap bejelentette, hogy elindul a 2024-es önkormányzati választáson – független polgármester-jelöltként. Magyarországon lassan egy hete erről beszélnek.

Borkait botránya ellenére is megválasztották 2019-ben Győr polgármesterének, de mindenki tudta, hogy a levegő elfogyott körülötte, nem maradhat négy évig a pozíciójában. Ha az egykori olimpiai bajnok tornász nevét ma kimondják Magyarországon, az adriai jachtozást, illetve az ott készült fotókat, videófelvételeket hozza fel tízből tíz ember; valószínűleg Szlovákiába is eljutottak a sikamlós felvételek a szexorgiáról. Borkai Zsolt valóban lemondott, szinte azonnal a megválasztása után, eltűnt Győrből is, de nem messze, a várostól alig 15-20 kilométerre lévő Sokorópátkára költözött ki, ahol mostanáig őstermelőként dolgozott.

Dézsi Csaba Andrást indította a Fidesz Borkai lemondása után, a győri kardiológus professzor pedig (akiről városszerte lehetett tudni, hogy nem kebelbarátok az elődjével) simán behúzta a választást. Három éve Dézsi irányítja tehát Győrt, s két dologról ő is elhíresült. Egyrészt a papagájairól – Gerzsonról, Pankáról és többiekről –, akikről mesekönyvet írt, tematikus játszóteret neveztek el, s az újonnan nyíló győri fürdőből sem lehetett kihagyni. Másrészt pedig az ujjaival V alakot formáló jellel azonosítják, amit minden fotóján használ, s bár az elején mindenki a győzelem jeleként aposztrofálta ezt, kiderült: ő a békére utal.

Dézsi regnálásának három éve ez utóbbi tekintetében meglehetősen vegyes: sokan és sokszor tekintettek egy-egy döntésére, ténykedésére úgy, hogy az legkevésbé a béke és a nyugalom szolgálatában született, sokszor ásta ki a csatabárdot, sok haragost szerzett. Kommunikációjának központja a Facebook-oldala, ahonnan azonban több ezer győrit letiltott a kritikus kommentek miatt: ezt is sokan emlegetik rossz szájízzel.

Mindezt azért kell leírni, mert annak, hogy Borkai visszatérése egyáltalán szóba jöhetett, ez lehet a fő oka. Borkai Zsolt sem titkolja, hogy a szikrából azért lett láng, mert többen is biztatták: az ő 13 éves polgármestersége alatt jobb volt győrinek lenni, jobban mentek a dolgok, nem szólt minden a polgármester hobbijáról. De legyünk igazságosak: Dézsi volt az, akinek meg kellett küzdenie a Coviddal, majd a háború miatt kialakult gazdasági válsággal. Borkainak a békeidők jutottak, amikor Győr szárnyalt.

A visszatérő expolgármesternek mindenesetre kapóra jött a Győri Atlétikai Club (GYAC) elnökválasztása, amely – az ő elmondása szerint – eleve azért kerülhetett napirendre, mert Dézsi Csaba András és a mögötte álló városvezetés lemondatta az addig regnáló elnököt, s helyére az egyik alpolgármestert, Radnóti Ákost szánta. Borkait viszont megkeresték a GYAC szakosztályainak vezetői, s meg is választották elnöknek – Radnóti helyett, akinek ez óriási pofon, hiszen titulusa szerint ő a sportért (is) felelős alpolgármester, tehát ez az egyik terület, ahol rangot és tiszteletet kellett volna kivívnia magának. Most viszont szembe fordultak vele (s nyilván Dézsivel is) a sportvezetők.

Borkai talán a legjobb pillanatban léphetett így színre, bár az elején még talányosan fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy ez a teljes visszatérését jelenti-e vagy csak a sportvezetőit (volt ő a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is korábban). Most már tudjuk, hogy kavics helyett egy sziklát dobott be a tóba, a hullámok pedig sokakat beterítettek. Dézsi Csaba András úgy fogalmazott, „abszolút tisztességtelen” kampányra számít, bár nem nevesítette Borkait. Utóbbi a torna világából érkezett, Győr jelenlegi vezetője pedig a dzsúdójéból, így nem meglepő a mondat folytatása: „Ha valaki nyerni akar, annak teljesen mindegy, ki az ellenfél”.

Hogy aztán ők ketten valóban összecsapnak-e, még attól is függ, hogy Dézsit indítja-e (újra) a Fidesz 2024-ben. Az érintett úgy fogalmazott: Erről Orbán Viktor miniszterelnök dönt majd. S akkor dönt, amikor úgy dönt, hogy dönt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?