Šefčovič: A CoFoE egy nagyszabású európai eszmecsere

Maroš Šefčovič

Az Európa jövőjéről szóló konferenciával (CoFoE) egy nagyszabású európai eszmecsere kezdődött, amely lehetőséget ad az európai polgároknak, hogy elmondják, mit szeretnének javítani az Európai Unión belül. Ezt Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság (EB) intézményközi kapcsolatokért és stratégiai perspektíváért felelős alelnöke jelentette ki.

Šefčovič a jelenlegi CoFoE-t a 2001 és 2003 között működő Európai Konventtel hasonlította össze, melynek célja a "Szerződés egy Európai Alkotmány létrehozásáról" kidolgozása volt. Šefčovič szerint az akkori viták inkább az Unió struktúrájának belső működésére összpontosítottak. Úgy véli, a CoFoE abban is más, hogy teret ad az európai állampolgároknak a véleménynyilvánításra.

Šefčovič méltatta a többnyelvű digitális platformon keresztül megvalósuló vitákat is, de szerinte a legértékesebbek az európai állampolgárokkal való közvetlen találkozások. A résztvevőket véletlenszerűen választották ki, mégpedig úgy, hogy a férfiak és nők egyenlő arányban legyenek képviselve, és legalább egyharmaduk 25 évnél fiatalabb legyen.

"Ezek a legtermékenyebb találkozók, ahol konkrét javaslatok és ötletek hangzanak el, melyeket lehetőleg még az Európai Bizottság aktuális mandátuma alatt át szeretnénk ültetni a gyakorlatba" - magyarázta az európai biztos. Az EU jelenlegi végrehajtó szervének megbízatása 2024 végéig tart.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!