Közélet

Pellegrini és Conte Olaszországban találkoznak

Pozsony | Peter Pellegrini kormányfő (Smer-SD) szerdán elutazott az első hivatalos látogatására Olaszországba. Délután Giuseppe Conte olasz kormányfővel találkozik. Csütörtökön (11. 22.) tér vissza Szlovákiába.
TASR

2018. november 21. 15:27

- TASR/AP-felvétel

A külügyminisztérium elmondása szerint a tárgyalás témái a szlovák-olasz gazdasági és befektetési bilaterális kapcsolatok, valamint az aktuális európai és nemzetközi politikai kérdések lesznek. Tekintettel arra, hogy Szlovákia Olaszországtól veszi át az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (OBSE) elnökségét, erről is szó lesz.

Pellegrini első hivatalos látogatása abban az évben valósul meg, amikor a két ország a diplomáciai kapcsolatok 25. és Csehszlovákia megalakulásának 100. évfordulóját ünnepli, amelyben Olaszország is fontos szerepet játszott. Pellegrini a látogatás során megkoszorúzza a Haza Oltárát Rómában, és meglátogatja az Európai Unió Mediterrán-térségi Tengerészeti Erői, az Eunavfor Med Sophia parancsnokságát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Letartóztatták Ábrahám alpolgármesterét

Ellenőrzött ünnepi menü

Gyorsvonat elé hajtott egy autó Nagysurányban, egy anya és 11 éves kislánya szörnyethaltak

Blokád alatt van a köztévé, egyre több ellenzéki politikus jut be az épületbe

Orbán meccsen volt, miközben több ezren tüntettek ellene

Karácsonyi riport a VASÁRNAPBAN: Zlatica Kušnírová

Legfrissebb galériák
Olvasta már?