Közélet

Minden megyei tűzoltó-parancsnokság új mentőautókat kapott

Szlovákia minden megyéjében speciálisan felszerelt mentőautókat bocsátanak a tűzoltók rendelkezésére, amelyek az orvosi ellátást megelőző elsősegélynyújtásban fognak segíteni. A modern mentőautókat hétfőn adta át a tűzoltóknak Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter a szenci (Senec) tűzoltóságon.
TASR

2019. március 26. 16:46

A felvétel illusztráció

A belügyminiszter elmondta: a kezdeményezés alapjául Pozsony megye (Bratislavský kraj) tűzoltóinak az ilyen típusú járművekkel való pozitív tapasztalatai szolgáltak. „Úgy döntöttünk, hogy a tűzoltó- és mentőszolgálat (HaZZ) mindegyik kerületi parancsnokságán biztosítunk ilyen technikai felszerelést, ezért ma minden megye részére átadjuk ezeket a teljes felszereltségű járműveket, amelyek segíthetnek az esetleges rendkívüli helyzetek megoldásában” – mondta Saková.

Alexander Nejedlý, a HaZZ parancsnoka elmondta: a járművek a legmodernebb technikai eszközökkel vannak ellátva. „A járművekben megvan a mentősök által használt teljes egészségügyi felszerelés, de emellett más, bevetéshez szükséges eszközökkel is ki vannak egészítve, mint például hidraulikus ollóval, melyet az autóroncsokba szorult emberek kiszabadításához használnak” – tájékoztatott. A mentőautót különlegesen kiképzett tűzoltók fogják használni. „Ezek az emberek az alapkiképzés mellett tűzoltó-mentő képesítéssel is rendelkeznek, így száz százalékosan készen állnak az orvosi ellátás előtti elsősegélynyújtásra” – tette hozzá.

Az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat a közösségi oldalán is bemutatta az új járműveit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Most elmegy szavazni?

Hyballa: „Edző vagyok, nem varázsló”

Fico vallomást tett Kiska állítólagos zsarolása ügyében

Besztercebánya megye 33 milliós hitelt kap a kormánytól útfelújításra

Megkerültek a szőlőoltványok

Megjelent a legújabb Rammstein-klip!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?