Közélet

Lučanský: Foglalkozunk az olasz féltől kapott hangfelvételekkel

Pozsony | Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány utasítást adott, hogy a rendőrség vizsgálja meg az olasz féltől kapott hangfelvételeket. Ezt a rendőrfőnök Ľubomír Galko (SaS) képviselő felvetésére reagálva jelentette ki, aki a volt állami főtanácsnok, Mária Trošková és Antonin Vadala olasz vállalkozó közötti párbeszédek felvételeiről kérdezte őt.
TASR

2019. április 10. 13:19

Milan Lučanský - TASR-felvétel

Lučanský elmondása szerint annak ellenére is megpróbálják elemezni az anyagot, hogy a nyomozócsapat hasznavehetetlennek ítélte azt. A védelmi bizottság előtti meghallgatását követően hozzátette: a nyomozóknak olyan adathordozókat adtak át, amelyekről nem lehet beolvasni a rajtuk szereplő információkat.

Lučanský azonban reméli, hogy végül mégis használhatók lesznek. Hangsúlyozta: az ügyben már eljárás indult, „hogy teljesen tisztázódjon, milyen tevékenységet folytatott Vadala úr Szlovákia területén. Az ügyészségen keresztül nemzetközi jogi segítséget fogunk kérni”. Lučanský szerint még nem született döntés arról, hogy csak az üggyel összefüggő anyagokat kérnek majd az olasz hatóságoktól, vagy személyesen is kihallgatják Vadalát Olaszországban. Hozzátette: bármilyen bűncselekményre derül is fény, foglalkozni fognak vele.

A képviselők az új rendőrfőkapitány kiválasztási folyamata keretében hallgatták meg Milan Lučanskýt, aki maga is pályázik a pozícióra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Robert Vano kiállítása Budapesten

Kamion ütközött autóval Jabláncon, mentőhelikoptert is riasztottak

Képernyőn a Barcelona és a Tottenham

A világ legjobbjai közé tartozó hegymászók vesztek oda egy lavinában

Megunta az örökös nyaralást és visszatért a börtönbe egy szökött elítélt Ausztriában

Lesújtottak a világ első "törvényen kívüli" tengeri lakhelyére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?