Közélet

Kaliňák őszödi beszéde: köpönyegforgatók vagyunk

A belügyminiszter szerint az összes politikus feladta elveit. Mindenki a választókhoz alkalmazkodik, exhibicionista és öntelt - véli Kaliňák, aki azt is kibökte, hogy nem nagyon szívleli Pavol Paškát.
ÚJ SZÓ ONLINE

2015. december 2. 17:14

Robert Kaliňák és Radoslav Procházka a pozsonyi Nu Spirit Clubban Michal Havran baloldali publicista vitaestjének vendégei voltak. Annak ellenére, hogy politikai ellenfelekről van szó, a beszélgetés meglehetősen oldott hangulatú volt, talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy Kaliňák a moderátor kérdésére meglehetősen őszinte választ adjon.

Exhibicionisták, önteltek

Michal Havran arra volt kíváncsi, milyen is a politika, a politikusok? „Minden politikus kivétel nélkül erkölcsileg flexibilis. Mindegyik politikus megváltoztatta az értékeit, amióta a politikába lépett, és ha azt állítja, hogy ez nincs így, akkor hazudik, mivel nem élte volna túl. Mindenki alkalmazkodik, mivel népszerű szeretne lenni, az összes politikus exhibicionista, öntelt. Azért, hogy többé vagy kevésbé szeretett legyen, a korábbi gondolatát vagy százszázalékos elvét úgy igazítja a választóhoz, hogy valamivel kedveltebb legyen. Ezt populizmusnak nevezik” – mondta egyebek mellett a belügyminiszter, a Smer második számú embere.

A beszélgetésben szóba került a Radičová-kormány bukása is, Kaliňák elmondta, hogy ő és Robert Fico még a végszavazás előtti másodpercekben sem hittek abban, hogy az akkori jobboldali koalíció pártjai „eldobják maguktól” a kormányzás lehetőségét, azt hitték, hogy a végén úgyis megegyeznek.

Paška menjen börtönbe?

A beszélgetés vége felé a moderátor megkérdezte, hogy Kaliňák szerint nem lenne-e jobb, ha Pavol Paška a CT-mutyi miatt börtönben ülne, mire a belügyminiszter egy nem kívánt pillanatban elárulta, valójában mit is gondol párttársáról.

„Ahhoz, hogy börtönbe kerüljön, bűncselekményt kellett volna elkövetnie. Itt nem fordulhatunk el a demokráciától csak azért, mert ezt kívánjuk, mert nem szeretjük őt… mert nem szereti őt valaki…” – itt a publikum felnevetett, amire Kaliňák is somolyogni kezdett, észrevéve, hogy elszólta magát. Kaliňákról és Paškáról köztudott volt, hogy nem szívlelik egymást, ám hivatalosan és a nyilvánosság előtt sosem támadták egymást. Az egész beszélgetés itt tekinthető meg. A videót itt találtuk. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
vagus

A fővárosban továbbra is segítik a hajléktalanokat

Igor Matovič

Matovič bemutatta a kormány új intézkedéseit - ezek a boltok nyithatnak meg

koronavírus

Itt mutatták ki az új fertőzötteket pénteken

a

VIDEÓ: LGT-slágerrel mondanak köszönetet magyar zenészek

benzin tankolás

A járvány idején jóval kevesebb pénzt hagyunk a benzinkutakon

koronavírus

23 új fertőzöttet regisztráltak pénteken

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.