Közélet

Idén 93 fő folyamodott menedékjogért Szlovákiában, ketten voltak sikeresek

Az idei év első három hónapjában az Európai Unió országaiban, Norvégiában és Svájcban 160 000 menedékkérőt vettek nyilvántartásba.
TASR

2019. június 7. 16:16

Denisa Saková - TASR-felvétel

Ezt pénteken közölte Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter Luxembourgban, az Európai Unió Tanácsának igazságügy- és belügyminiszteri tanácskozásán. A TASR hírügynökséget az SZK Belügyminisztériumának sajtóosztálya tájékoztatta.

Szlovákiában idén 93 személy folyamodott menedékjogért, közülük ketten jártak sikerrel.

Saková szerint Szlovákiában stabil a helyzet. Hozzátette: az illegális migráció elleni harc egyik legfontosabb eszköze a hatékony visszatoloncolás. Ennek alapja pedig a harmadik országok együttműködése. „Ezen a téren a legszembetűnőbbek a hiányosságok. Ugyanakkor már rendelkezésünkre állnak azok az eszközök, amelyekkel motiválni tudjuk a harmadik országokat, hogy működjenek együtt jobban” – közölte a belügyminiszter, hangsúlyozva, hogy az uniónak használnia kell ezeket az eszközöket.

Az Európai Unió jelenleg azon dolgozik, hogy hatékonyabbá tegye a sikertelen menedéktérők esetében a hazatérést. Újdonságként bevezetnék a szankciókat arra az esetre, ha a harmadik országok nem működnének együtt. A szankciók a vízumpolitikát érintenék.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik az adóalap adómentes része

Jövőre 370 euróra emelkedik a gyermekgondozási segély

Autóba hajtott, majd elaludt a részeg sofőr

Danko pénteken jelenti be az alkotmánybíró-jelöltek választásának időpontját

Színes koncertkínálat a fővárosban

Budapest kvíz - NYEREMÉNYJÁTÉK!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?