Közélet

Híd: Dankón áll, hogy mit kezd a bizottság szakvéleményével

Pozsony | Andrej Danko házelnöknek (SNS) kell eldöntenie, hogyan reagál a Bél Mátyás Egyetem bizottságának szakvéleményére, amely többek között Danko 2000-ben megírt kisdoktori munkáját is átvizsgálta a plágiumgyanú miatt. Mindezt Debnár Klára, a Most-Híd szóvivője nyilatkozta a TASR-nek.
TASR

2019. január 11. 15:41

- TASR-felvétel

Arra a kérdésre, hogy Danko továbbra is a Most-Híd bizalmát élvezi-e, a párt nem akart válaszolni. Tavaly,amikor az ellenzék megpróbálta leváltani Dankót a kisdoktori munkájával kapcsolatban kirobbant botrány miatt, Bugárék nem vettek részt a szavazáson. „A Most-Híd képviselői betartják a koalíciós egyezményt. Nem gondoljuk, hogy a kormány működésének és az ország stabilitásának egy ember hibáján kellene múlnia, ezért nem veszünk részt a szavazáson" – állt az akkori nyilatkozatukban. A Most-Híd akkor azt is kijelentette, hogy szerintük Dankónak személyes döntést kell hoznia. Az SNS, amely kiáll Danko mellett, emiatt a kijelentés miatt kritizálta a pártot.

A besztercebányai (Banská Bystrica) Bél Mátyás Egyetem akadémiai szenátusának bizottsága, amelyet az egyetemen készült kisdoktori munkák plágiumgyanújának átvizsgálására hoztak létre, pénteken a szenátus ülésén nyilvánosságra hozta az elkészült szakvéleményt. A bizottság megállapította, hogy a média által is tárgyalt két kisdoktori munka „tartalmaz olyan részeket, amelyeket a forráshoz képest átalakítottak, a munkák nagy része azonban nagymértékű egyezést mutat a forrásokkal, néhány helyen az eredeti források tagolása, a fejezetek és alfejezetek is egyeznek". A nyilatkozatot Vladimír Janiš, a bizottság elnöke olvasta fel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sertéstelep előtt tiltakoztak a gazdák

A sárosfai gáz nyomában

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Érsekújvár: A zöld tárca nem támogatja a hulladékfeldolgozó üzem létesítését

Megkezdődött a meggyilkolt gdanski főpolgármester temetése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?