Közélet

Értékelték a szlovákiai kórházakat

Pozsony | Az általános szlovákiai kórházak közül a Pozsonyi Szent Mihály Kórházzal voltak a legelégedettebbek az emberek 2018-ban – derült ki a Dôvera egészségbiztosító legújabb felméréséből. Több dél-szlovákiai kórház is gyenge minősítést kapott.
Nagy Roland

2019. március 9. 08:43

A Dôvera felmérésében 4 fő kategória szerepelt: általános kórházak, szakkórházak, egyetemi kórházak és egyéb kórházak. A felmérést a betegek visszajelzései alapján készítették el. A biztosító arra volt kíváncsi, hogy mennyire voltak elégedettek az ellátással, hogyan viszonyult hozzájuk a személyzet, illetve a étkezési és a tisztálkodási lehetőségek minőségére is rákérdeztek. A betegek az iskolai értékelési rendszerhez hasonlóan 1-től 5-ig pontozták a kórházakat. A végső értékelést több mint 7200 ügyfelük véleménye alapján állították össze.

A Szent Mihály Kórház ismét első


Az általános kórházak közül a Pozsonyi Szent Mihály Kórház végzett az első helyen, ugyanúgy mint két évvel ezelőtt. Az állam tulajdonában lévő kórházat még 2015-ben nyitotta meg a belügyminisztérium. A második helyen szintén nem történt változás, az Ólublói Kórház megőrizte a pozícióját. A harmadik viszont a Kassa-Sacai Első Magánkórház lett, ezzel 3 helyet javított a 2017-es helyezéséhez képest.

Gyengén szerepeltek a kórházak a magyarlakta vidékeken

A magyarlakta régiókban a kórházak átlagban gyengén teljesítettek. A legjobb értékelést a Rimaszombati Kórház szerezte meg, a 7. helyen zárt. Ezt követi a Királyhelmeci Kórház, amely szintén meg tudta szerezni a „kiváló“ minősítést. A nyugati régiókban található kórházakkal azonban már nem voltak megelégedve az emberek. A Komáromi Kórház a 35., a Dunaszerdahelyi Kórház a 38., a Galántai Szent Lukács Kórház pedig a 41. helyen végzett. A Lévai Kórház a 44. helyen zárt, ezzel a legutolsó lett az általános kórházak között.

Az egyetemi kórházaknál már jobb a helyzet


Az egyetemi kórházak közül a Rózsahegyi Központi Katonai Kórház bizonyult a legjobbnak, a második helyről az elsőre ugrott. Petra Dišková, a kórház szóvivője elmondta, hogy ez a felmérés a kórház számára nagyon értékes visszajelzés.

„Ez az eredmény a kórház teljes személyzetének érdeme, minden egyes alkalmazott kivette belőle a részét. Nagyon örülünk, hogy idén már elsők lettünk”– közölte a szóvivő.

A 2. helyet az Eperjesi J.A. Reiman Egyetemi Kórház szerezte meg, a 3. helyen pedig a Besztercebányai Egyetemi Gyermekkórház zárt. A Pozsonyi Egyetemi Kórház az utolsó helyen végzett.

A magyarlakta városok szempontjából egyetemi kórházakban egy kicsivel jobb a helyzet, mint az általános kórházakban. A megyeszékhelyek kórházai közül a Besztercebányai Egyetemi Gyermekkórház és a F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház kiváló minősítést kapott. Az utóbbi számára az egészségügyi tárca idén 100 millió eurós támogatást különített el. A Nyitrai és az Érsekújvári Egyetemi Kórház közepes értékelést ért el. A felmérés alapján a Pozsonyi Egyetemi Kórházzal a legelégedetlenebbek az emberek.

A szakkórházak közül viszont pozsonyi intézmények végeztek az első helyeken. A sorrend a következő: Gyermekkardiológiai Központ, Szent Erzsébet Onkológiai Intézet, valamint az érrendszeri betegségekre szakosodott CINRE kórház. Az „egyéb” kategóriába sorolt kórházak közül az alsótátrafüredi (Dolný Smokovec) Nemzeti Gyermek-TBC Központ végzett az első helyen.

A Dôvera biztosító és lapunk kiadója is a Penta befektetési csoport tulajdonába tartozik.

Imádják a betegek a szoci retró kórházi szobát

2019. március 9. 12:11

Imádják a betegek a szoci retró kórházi szobát
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus

Koronavírus: két új esetet regisztráltak kedden

koronavírus

A felfüggesztés ellenére megjelenik a Nagymegyeri Hírmondó

matovič berényi

Matovič tegnap összekeverte a magyar zászlót a tádzsikkal, és most elmondta, hogy miért

rendőrség illusztráció

91 éves asszonyhoz törtek be Vágsellyén

sport a tévében

Újpest–Fradi, élőben a tévében

Joe Biden

Joe Biden: Donald Trump egy "tökéletes kretén"

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.