Az OĽaNO képviselői követelik, lépjen a Főügyészség Fico Kuciak-gyilkossággal kapcsolatos kijelentései miatt

Robert Fico

Andrej Stančík és Peter Pollák (mindketten OĽaNO) parlamenti képviselők felszólították a Legfőbb Ügyészséget, hogy azonnal tegyen lépéseket Robert Ficónak, a Smer elnökének Ján Kuciak meggyilkolásával kapcsolatos kijelentései miatt. A TASR-t erről az OĽaNO sajtóosztálya tájékoztatta.

„Fico egy tüntetésen kijelentette, hogy ő megmondja az igazat a Kuciak-gyilkosságról, és majd mindenki meg fog lepődni. Ha Fico tudja, hogy ki ölette meg Jánt és Martinát, akkor azonnal vallomást kellene tennie a rendőrségen, ahogy az a törvényből következik” – mondta Stančík.

Pollák a Smer-kormány idején végrehajtott illegális átvilágosításokra is felhívta a figyelmet, és felszólította Maroš Žilinka főügyészt, hogy azonnal cselekedjen.

A Smer május elsejei nyitrai (Nitra) ünnepsége fokozatosan a kormány és az államfő elleni tüntetésbe csapott át, és az ellen is tiltakoztak, hogy a parlament kiadja az igazságszolgáltatásnak Robert Ficót. A Smer elnöke a tüntetésen kijelentette, egyszer majd „megmondjuk”, ki ölte meg Kuciakot, és mindenkit sokkolni fog a bejelentés.

Fico kijelentésére nyolc szlovák EP-képviselő is felhívta a figyelmet, és azt kérte a szocialisták és demokraták (S&D) frakciójától, hogy értékleje át a Smer tagságát a politikai csoportosulásban.

A Smer május elsejei akcióján elhangzottakat Ivan Korčok (SaS-jelölt) is kritizálta. „Ilyen mértékű vulgarizmus és kulturálatlanság, az államfő sértegetése, gyűlöletkeltés és a tömeg bujtogatása minden eddigi elképzelést felülmúl” – írta a közösségi hálón Korčok.

Ezek a civilizálatlan, kulturálatlan megnyilvánulások már túlmennek azon a határon, hogy beérhetnénk azzal, „hogy politikusok, közjogi méltóságok és közéleti személyiségek elhatárolódnak mindettől”. „Itt az ideje, hogy a parlament a polgárok nevében intézményként határolódjon el attól a szellemi és politikai alagsortól a közéleti politikai megnyilvánulásokban, amilyenek Nyitrán elhangzottak” – tette hozzá Korčok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?