Közélet

A szabálysértők létminimumára pályázik a miniszter

Pozsony | A belügyminisztérium tovább keresi annak lehetőségét, hogyan lehetne az anyagi szükséghelyzetben levők járulékából levonni a szabálysértési bírságot.
TASR

2013. március 30. 19:02

Jelenleg ugyanis mindazok , akik csak szociális segélyből élnek, gyakorlatilag mentesülnek a szabálysértési bírság befizetése alól, mivel a segélyből ezt nem lehet behajtani.

Robert Kaliňák (Smer-SD)  belügyminiszter szerint jogilag meg kell oldani azt, hogy a bírság a segélyből is behajtható legyen. „Mindenkinek, aki valamilyen juttatást akar az államtól, tudatosítani kell, hogy csak akkor tehet szert a teljes pénzösszegre, ha felelősségteljesen fog viselkedni a szomszédaival és a gyermekeivel szemben is” – mondta Róbert Kaliňák. 
 
Annak ellenére, hogy a kormányzatnak állítólag ez a szándéka, Ľudovít Kaník, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió képviselője hónapok óta sikertelenül próbálja átültetni a parlamentben, hogy a szabálysértési bírságot a segélyből élőknek közmunka keretében kelljen ledolgozniuk. 
Önnek ajánljuk

Híd: az MKP történelmi lehetőséget szalasztott el

Frissítve

Az MKP elutasította a Híd és az MKDSZ javaslatát, ötpárti egyeztetést kezdeményeznek

Újabb bírók Kočner mobiljában

Internazionale–Dortmund BL-meccs a tévében

A szlovákiai férfiak nem szívesen beszélnek betegségükről

A rekord elmaradt, de őrzi veretlenségét a Liverpool

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!