Közélet

A polgármesterek szerint szükség van önkormányzati bérlakásokra

A településvezetők többsége szerint szükség van önkormányzati lakásokra, és támogatni kell a bérlakásépítést – derül ki a Városok és Falvak Társulásának (ZMOS) felméréséből.
TASR

2019. április 15. 10:30

- Illusztrációs felvétel - képarchívum

A társulás márciusban 412 településvezetőt kérdezett meg az ország több régiójából. „Több mint 80 százalékuk (83,9 %)igennel válaszolt arra a kérdésre, szükséges-e támogatni a bérlakásépítést, 46,6 százalékuk pedig meg van győződve róla, hogy kellenek ilyen lakások” – közölte  Michal Kaliňák, a ZMOS szóvivője. „A megkérdezett polgármesterek mindössze fél százaléka véli úgy, hogy nincs szükség önkormányzati lakásokra” - tette hozzá a szóvivő.

A polgármesterek mintegy 40 százaléka mondta azt, hogy településükön van érdeklődés az önkormányzati lakások iránt, és van is várólistájuk. A válaszadók 29 százaléka szerint nincs igény bérlakásokra, 12 százalék nem tudott válaszolni, és körülbelül ugyanennyi polgármester ismerte el, hogy nem foglalkozik ezzel a kérdéssel. A felmérésből kiderül, hogy a megkérdezett településvezetők mintegy fele úgy véli, azért alacsony a bérlakásépítés támogatottsága, mert a lakosság a magántulajdont részesíti előnyben, másik okként pedig azt hozták fel, hogy az önkormányzati lakások bérleti szerződése meghatározott időre szól.

A felmérés eredménye a ZMOS a települések korszerűsítésére irányuló további munkájának alapjául szolgál, amelyet európai támogatásból valósít meg a társulás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Robert Vano kiállítása Budapesten

Kamion ütközött autóval Jabláncon, mentőhelikoptert is riasztottak

Képernyőn a Barcelona és a Tottenham

A világ legjobbjai közé tartozó hegymászók vesztek oda egy lavinában

Holtan találtak egy 77 éves nyugdíjast a Lőcsei járásban, lőtt sebek voltak rajta

Lesújtottak a világ első "törvényen kívüli" tengeri lakhelyére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?