Hoppá

Bolognában sose kérj bolognai spagettit!

Bologna | Bologna polgármestere szerint egyre unalmasabb, hogy az emberek bolognai spagettit kérnek a város összes éttermében, tekintve, hogy a területen még csak spagettit sem csinálnak, a bolognai szósz pedig teljesen más, mint amilyennek gondoljuk.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. március 11. 14:11

Eiliv-Sosan Aceron fotója

Virginio Merola, Bologna polgármestere szerint álhír, hogy a bolognai spagetti (elmondása szerint az sem biztos, hogy létezik ilyen) Bolognából származna.

Fura, hogy olyan étel miatt híres a városunk, ami nem is a miénk. Örülnék, ha a világ úgy ismerné városunkat, mint a tortellini, a lasagne és a tagliatelle szülőföldjét

- nyilatkozta Merola.

A polgármester internetes kampányt indított, melyben megkért minden olaszt, hogy ha lát valahol bolognai spagettit, csináljon róla egy fotót és küldje el neki.

Az eredeti bolognai szósz tejet és fehér bort is tartalmaz, semmiben sem hasonlít az általunk ismert paradicsomos szószra.

(foxnews)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Még tárgyalnak az alkotmánybíró-jelöltekről

Marco Rossi edzői pályafutása legfontosabb meccsére készül

Adótúlfizetés visszaigénylése

Szlovákia továbbra is ellenőrzi a lengyel húsbehozatalt

Négy személy megsérült egy lakástűzben Bánon

Szlovákia–Magyarország a tv-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?