Hasznos tanács

A válás pénzbe kerül

A házasság felbontására tett javaslathoz csatolni kell 66 euró értékű okmánybélyeget (már csak a postán lehet beszerezni) – amíg az illetéket nem fizetik ki, nem kezdődhet el a válóper. Ezenkívül kb. 100 euróba kerül a válóperes beadvány megfogalmazása (az összeg ügyvédenként változhat).
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. június 27. 14:48

A házasság felbontására tett javaslathoz csatolni kell 66 euró értékű okmánybélyeget (már csak a postán lehet beszerezni) – amíg az illetéket nem fizetik ki, nem kezdődhet el a válóper. Ezenkívül kb. 100 euróba kerül a válóperes beadvány megfogalmazása (az összeg ügyvédenként változhat). Ha valamelyik résztvevőt ügyvéd képviseli a bíróság előtt, a tiszteletdíja több tényezőtől függ: a felkapott, jó nevű ügyvéd általában többet számláz, a honorárium nagysága attól is függ, mennyi időt tölt a tárgyalóteremben. Ideális esetben megússzák 200 euróból. Ha a fénymásolatokat és az egyéb kiadásokat is figyelembe vesszük, egy-egy válóper kb. 500 euróba kerül.

A házasság felbontásán kívül a bíróság annulálhatja, azaz jogerős határozattal érvénytelenítheti is a köteléket. Az ilyen házasságra úgy tekintenek, mintha meg sem kötötték volna. Ezenkívül a bíróság azt is kimondhatja, hogy a házasság soha nem jött létre. (sza)

Önnek ajánljuk
Peter Pellegrini

Pellegrini szerint a sajtó hibája, hogy Szlovákia ilyen rosszul szerepel a korrupciós listán

sólymos lászló

Sólymos László benyújtotta a lemondását

sólymos balhé

Videón Sólymos László tegnapi dulakodása

Bugár Béla

Bugár szeretné, ha Sólymos továbbra is a Híd listáját erősítené

Máté Eszter

Már szinte alig lehet biomézet előállítani

Érsekújvár

Vágsellyén és Érsekújvárban is emelték az ingatlanadót

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.