Fekete krónika

Megtalálták a Gangeszba fulladt szabadulóművész holttestét

Kolkata | Megtalálták a holttestét a Gangeszban annak az indiai férfinak, aki Harry Houdini híres víz alatti szabadulását akarta megismételni - jelentette kedden a helyi rendőrség.
MTI

2019. június 18. 11:59

A felvétel illusztráció - TASR-felvétel

Megerősítették, hogy a férfi megfulladt a mutatvány végrehajtása közben.

"Holtteste a baleset helyszínétől nagyjából két kilométerre sodródott a partra, rokonai hétfő éjjel azonosították" - mondta el telefonon az illetékes kolkatai rendőrség egy munkatársa. "Kezeit már kiszabadította, a lábain azonban még ott volt a lánc és a kötél" - tette hozzá.

A 42 éves Csancsal Lahiri, művésznevén Mandragóra mágus vasárnap kísérelte meg a mutatványt, daru engedte összekötözött kézzel-lábbal a folyóba Kalkuttában.

Azonnal a keresésére indultak a rendőrök, miután a a parton álló nézők hiába várták, hogy felbukkanjon a vízből.

A helyi lapok szerint a mágus nem tette meg a megfelelő a biztonsági intézkedéseket a kockázatos mutatvány előkészítésekor.

A merülés előtt Lahiri elmondta, hogy 21 évvel ezelőtt már végrehajtotta ugyanezt a mutatványt ugyanott. 

"Egy üvegkabin belsejében voltam leláncolva, a Hovrah hídról dobtak a folyóba. 29 másodperc alatt szabadultam ki" - magyarázta a mutatvány előtt az AFP-nek. 

Elismerte, hogy ez alkalommal nehezebb dolga lesz. "Ha sikerül kiszabadulnom, csoda lesz. Ha nem sikerül, tragédia"  - tette hozzá. 

Lahiri 2013-ban már megpróbálta megismételni a szabadulást a Gangeszba engedett dobozból, de a kísérlet botrányba fulladt, mert a közönség észrevette az ajtót a szerkezeten.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Összefogásra buzdító akciók

A DAC célja újra Európa

Nem üzemeltet tovább sürgősségi egészségügyi állomásokat Szlovákiában a Falck

Jövőre kezdődhet az idegenrendészet dunaszerdahelyi fiókjának felújítása

WHO: Magas cukortartalmúak és a babák számára nem megfelelőek a bébiételek

Nagy meleg, száznál több futó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?