Lazíts gyorsan!

Nányszor fordult már elő, hogy feszültek, fáradtak vagyunk, érezzük, hogy gyorsan tenni kellene valamit, csak hát épp a munkahelyen vagyunk. Nem kell nagydobra verni, de nyugodtan ellazulhatunk. Elég hozzá öt perc, de hatása több óráig is letarthat. Kövessük az útmutatást:
Üljünk le egy székre.

Nányszor fordult már elő, hogy feszültek, fáradtak vagyunk, érezzük, hogy gyorsan tenni kellene valamit, csak hát épp a munkahelyen vagyunk. Nem kell nagydobra verni, de nyugodtan ellazulhatunk. Elég hozzá öt perc, de hatása több óráig is letarthat. Kövessük az útmutatást:

Üljünk le egy székre. Ha kényelmes és megtámasztja a nyakunkat és a fejünket, annál jobb. De megtanulhatjuk a gyors ellazulást egy egyszerű széken is. Hagyjuk a karjainkat magunk mellett lógni. A lábainkat ne tegyük keresztbe. Ha egyenesen ülünk, a lábfejünket a külső oldalon pihentessük úgy, hogy mindkét talpunk egymással szembe kerüljön. Tartsuk a fejünket kényelmesen egyensúlyban, és nézzünk egyenesen előre. Ez a testhelyzet a minimálisra csökkenti a vállizmok feszülését. A hátunk legyen egyenes.

Most pedig feszítsük meg a következő izomcsoportokat:

Szorítsuk ökölbe a kezünket.

Hajlítsuk be a karunkat, és próbáljuk meg csuklónkkal elérni a vállunkat.

Szorosan húzzuk fel a vállunkat.

Lélegezzünk be anynyi levegőt, hogy a mellkasunk a lehető legjobban kitáguljon.

Ha van mögöttünk támaszték, feszítsük neki a fejünket.

Szorosan hunyjuk le a szemünket.

Szorítsuk össze a szánkat.

Feszítsük meg a hasfalat.

Szorítsuk össze a farpofákat.

Nyújtsuk ki a lábunkat.

Tartsuk ezt a pozíciót, valamennyi izomcsoportot megveszítve addig, amíg lassan ötig számolunk. Ezután ernyedjünk el, és amilyen gyorsan csak lehet, lazítsuk el az összes izmunkat. Eközben figyeljük meg a megfeszített és az ellazított állapot közötti különbséget. Légzésünk legyen sekély és egyenletes. Összpontosítsunk a kulcsszóra: Lazíts! Szemünkkel rebbenés nélkül nézzünk előre egy pontra. Szánkat hagyjuk résnyire nyitva. Simítsuk ki a homlokunkat, hagyjuk a nyelvünket a szájüreg aljára esni, a hasizmunkat és a vállunkat pedig leereszkedni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?