Fiú vagy lány?

Sok szülő szeretné születendő gyermeke nemét előre meghatározni. Ezzel kapcsolatban érdemes megfigyelésről számoltak be a liverpooli egyetem kutatói. A fiúgyermek születésének esélye megnövekszik, ha az apa idősebb az anyánál. Fordított esetben a lánygyermek születése valószínűbb.

Sok szülő szeretné születendő gyermeke nemét előre meghatározni. Ezzel kapcsolatban érdemes megfigyelésről számoltak be a liverpooli egyetem kutatói. A fiúgyermek születésének esélye megnövekszik, ha az apa idősebb az anyánál. Fordított esetben a lánygyermek születése valószínűbb. A megfigyelés csak az első gyermek nemére igaz, a többinél nem találtak hasonló kapcsolatot, illetve többször észlelték a már ismertetett tendencia előfordulását. Dr. John Manning, a liverpooli egyetem biológiai tudományok Intézetének előadója szerint ha a leendő anya egy évvel idősebb az apánál, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy a születendő gyermek lány lesz. Minél nagyobb a korkülönbség, az említett valószínűség annál nagyobb. Manning és kollégái 300 brit család megfigyelése során szűrték le a fenti tapasztalatokat. A megfigyelt családok között 43 esetében az aszszony egy évvel volt idősebb a férjnél. A született gyermekek 67 százaléka volt lány. Azoknál a családoknál, ahol a leendő apa 5 évvel volt idősebb az anyánál, ott a született gyermekek 58 százaléka lett fiú, míg ha ez a korkülönbség 5-15 év között volt, ott az elsőszülött gyermekek 65 százaléka volt fiú. Hasonló megfigyeléseket végeztek már 1911 és 1952 között is. A szociológusok szerint a háború alatt kötött házasságok egyik jellemzője a nők és férfiak közötti nagyobb korkülönbség az utóbbiak javára. Magyarázatként azt feltételezték, hogy a frontra a fiatalabb férfiakat vitték. A háború alatt kötött házasságok egyik jellemzője, hogy jóval nagyobb számban születtek fiúk, mint lányok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?