- TASR-felvétel

Az OĽaNO demokratikus koalícióban indulna a választásokon

TASR

2018. március 13. 17:47

Pozsony | Az OĽaNO az ellenzéki és a parlamenten kívüli pártokkal akar tárgyalni az előrehozott választásokkal kapcsolatos közös fellépésről. Igor Matovič pártelnök szerint ugyanis 20 év után megérett a helyzet egy új demokratikus koalícióra. Az OĽaNO célja, hogy a következő választásokon ne vesszenek el százezrek szavazatai, ahogy az az előző parlamenti választásokon történt 2016-ban.

„Szereténk összefogni több pártot. Úgy, mint mikor az előző parlamenti választásokon segítő kezet nyújtottunk a partnereinknek – a NOVA és a Zmena zdola pártoknak -, akikkel azóta is együttműködünk, most is - mikor az emberek felelősséget várnak tőlünk - szeretnénk segítő kezet nyújtani az összefogáshoz. Nem engedhetjük meg azt, hogy százezrek szavazatai vesszenek el, és hogy ismét a maffia kezdjen el kormányozni, ahogy az ma is történik” – közölte Matovič kedden, a parlamenti sajtótájékoztatón.

2018. március 13. 16:54

A KDH és az MKP szerint az új választás az egyetlen tisztességes megoldás

Matovič szerint az OĽaNO tiszteletben tartja az SaS-nek mint legerősebb ellenzéki pártnak a döntését, miszerint az önállóan indul a parlamenti választásokon. Elsőként a NOVA és a Zmena zdola mozgalmakkal tárgyalnak az együttműködés folytatásáról. Ezenkívül megszólítják a parlamenten kívüli KDH-t és az MKP-t is, amelyek az előző választásokon a parlamenti küszöb alatt maradtak, továbbá a Progresívne Slovensko (Progresszív Szlovákia) és a SPOLU – polgári demokrácia újonnan alakult pártokat is. 
 

Matovič elmondta: szerinte még korai a kérdés, hogy milyen név alatt fognának össze a pártok az előrehozott választásokon, ahogy azt sem lehet még tudni, hogy hogyan működnének együtt. Saját elmondása szerint nem érzi magát egy új Mikuláš Dzurindaként, aki a demokratikus pártok élén 1988-ban összefogott Vladimír Mečiar ellen.

2018. március 13. 16:08

Matovič: Fico ma találkozott Kotlebával
Önnek ajánljuk
  • 24 óra
  • 3 nap
  • 1 hét