Agro

A fák védelmében

A Fytofarm vállalatot 1994-ben jegyezték be a tudományos kutatással foglalkozó kisebb vállalatok közé. Olyan készítmények kifejlesztésével és készítésével foglalkozik, amelyek természetes módon védik a növényzetet.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. április 18. 11:01

A feromonos készítmények egész sorával rendelkezik, de a vállalat foglalkozik ezen kívül még a növényzet táplálását szolgáló mikrobiális készítmények, valamint a komposzt gyorsabb szétesését szolgáló készítmények gyártásával is. A feromonos csapdák esetében ügyelnek arra, hogy azok ne legyenek 3 hónapnál régibbek. A feromonos csapdáknak az erdészetekben is nagy hasznát veszik. Nem csak a fakéreg alatt károsító rovarok ellen hat, de vannak olyan készítményei is, amelyek a vadakat tartják távol.

A kertészetekben is nagy hasznát veszik a fa balzsamnak és viasznak, valamint a mászó kártevők elleni ragasztóknak.

A CHEMSTOP – ECOFIX nem száradó ragasztó. Fóliára, vagy a fák törzsére is felvihető, a mászó rovarokat, hernyókat, lárvákat akadályozzák abban, hogy a fák lombozatához jussanak (akácpajzstetű, kis téli araszoló, stb.). Az erdészetben a gyapjas lepke, valamint a fenyőtükrösmoly ellen alkalmazható. Az akácpajzstetű ellen legjobb kora tavasszal, a téli araszoló ellen október elején, a hangyák ellen röviddel a termény érése előtt felvinni. A megújult CHEMSTOP – ECOFIX-et a kertészek a ritkább összetétel miatt is kedvelni fogják. Az egyszerűbb felvitelért már permet formájában is kapható a Chemstop Ecofix Spray.

A DENDROSAN természetes balzsam és viasz. Gyakran a fák kérgének a legkisebb repedései is lehetőséget nyújtanak a kártevők megtelepedésének. Ezt előzhetjük meg a balzsam és a viasz segítségével. A piacon gyakran találkozhatunk hasonló készítményekkel, ám ezek semmiképp nem helyettesíthetik az igazi oltóviaszt és balzsamot. Jól befedik ugyan a sérüléseket, de nem teszik lehetővé a rákapcsolódást az élő kötőszövetekre. A balzsam elsősorban a fa és a kéreg közötti élő kötőszövet, a kambium védelmét szolgálja, amely nem mindegy, hogy milyen anyaggal kerül érintkezésbe. Mindkét termék a sérült felületet védi a fertőzéstől. A sérülés szélei nem száradnak ki, és könnyebben regenerálódnak a kötőszövetek.

A DENDROSAN viasz kicsit sűrűbb és világosabb, viaszos mézes illatú. Az oltásnál alkalmazzák. Vastagabb rétegben kell felvinni, amely az összeköttetést bevonja, de mégis lélegezni hagyja.

A DENDROSAN balzsam erős illata bizonyos mértékben a nemes vadakat is távol tartja. Ecsettel könnyebben felvihető. Igazodik a növény színéhez, ezért esztétikusabb. Többszöri felnyitás után sem szárad be a két termék, egy vékony film képződik a készítmény tetején, amely felkeverve feloldódik. A DENDROSAN balzsam a felvitel után ugyan megszárad, de rugalmas marad.

Fytofarm, spol. s r.o. Dúbravská cesta 21 845 08 Bratislava 45 Tel.: +421 2 54793935, fytofarm@fytofarm.sk, www.fytofarm.sk

Fytofarm Chem, s.r.o. Ligetská 31 972 51 Handlová Tel.: +421 46 5422490, office@fytofarmchem.sk

Fytofarm

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Öt sárgamellényes a választás megszüntetését követelte Pozsonyban

Komáromban is alacsony a részvétel, inkább az idősebbek mentek szavazni

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Integráció nem, folklór igen

Döntőben az oroszokat legyőző finnek

Tovább tárgyalnak a 635 eurós minimálbérről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?