Hogyan éld túl a nyarat fesztiválok nélkül?

Vasárnap

Hogy idén lesznek-e kisebb fesztiválok, abban csak reménykedhetünk. A nagyobb összejövetelek viszont szinte biztos, hogy elmaradnak. Mit tegyünk, ha nem vehetünk részt ezeken idén nyáron sem?

Volt, Sziget, Strand és még sorolhatnám. Mi, fiatalok leggyakrabban a pihenés és a sulimentes időszak mellett azért is várjuk a nyarat, hogy a barátainkkal együtt bulizzunk egy nagyot különböző zenei fesztiválokon. 2020-ban a koronavírus miatt sajnos kimaradt ez az idény az életünkből. Már tavasszal is sejthettük, hogy ez lesz, de akkor vált biztossá, amikor a fesztiválok egymás után jelentették be: elmaradnak a nagyszabású rendezvények. A jegyárak visszaigénylésére természetesen volt lehetőség, meg arra is, hogy a megvásárolt jegyek a következő fesztiválra biztosítsák a belépést. Lehetett választani, kinek melyik a legmegfelelőbb.


Miért is jók a fesztiválok?

A zene az életünk része, akár még gyógyítani is tud. Mindenkinek vannak kedvencei, akiket szívesen hallgat, és élőben hallgatni, megnézni ezeket a kedvenceket életre szóló élmény. Arról nem is beszélve, hogy azok a bizonyos, barátokkal együtt lógós, tombolós esték felejthetetlenek, örök emlékek. Nincs jobb annál, mint átélni az „egyszer élünk, de akkor nagyon” életérzést. A londoni Goldsmith Egyetem és a brit O2 telefontársaság közös kutatása során kiderült, hogy egy élő koncerten történő húsz perc bulizás 21%-kal növelte az emberek pozitív közérzetét. A kutatás során azt is megállapították, hogy aki rendszeres koncertlátogató, az kilenc évvel is tovább élhet. Nem is gondolnánk, hogy akár még erre is hasznosak lehetnek ezek az alkalmak, események.


Ez volt tavaly

De térjünk is vissza a 2020-as évre, tavaly ugyanis nem lehettünk gazdagabbak újabb koncertélményekkel. Részt vehettünk kisebbeken, melyek ugyan feledtették velünk egy kis időre a negatív, pesszimista gondolatainkat, azonban nem okoztak katarzist. Online koncertekből viszont nem volt hiány, rengetegbe be tudtunk kapcsolódni. Új hobbikat, elfoglaltságokat kellett találnunk a bezártság alatt, ám ezek egyértelműen nem tudták helyettesíteni azt, amit a vírus elvett az életünkből. Azért remélem, hogy mindenki ki tudta hozni a nyárból, a karanténból a maximumot, még a korlátozó intézkedések ellenére is. Aki nem, annak pedig hamarosan újra lehetősége lesz rá, hiszen mindjárt itt a nyár. Tervezzük meg már most, mi az, amit semmiképp nem szeretnénk kihagyni!


Ha már nem bírod

Most pedig fogadjatok pár tippet az év bármely napjára, amikor úgy érzitek, hogy már nem bírjátok koncertek nélkül:

1. Csinálj egy saját lejátszási listát a kedvenc dalaidból, és engedd olyan hangosan, ahogyan csak lehet. Hidd el, a szomszédodat se fogja idegesíteni, majd veled együtt hallgatja ő is. Persze, ne legyen mindennap házi koncert, mert hamar megunják a környéken élők, de néha azért megengedett.

2. Gondold át, ha ennek vége, milyen koncertekre, fesztiválokra szeretnél elmenni. Írd is össze, és kedved szerint rakd fontossági sorrendbe. Nagyon motiváló tud lenni. Lesz mit várnod. Közben régebbi fesztiválok koncertjeit is megnézheted, a semminél ez is több.

3. Légy pozitív, ez a legfontosabb. Hessegesd el azokat a gondolataidat, amik leépítenek téged. Beszélj sokat a számodra fontos emberekkel, nevess nagyokat a barátaiddal, ha van rá lehetőség, akkor találkozz is velük. És nézzetek együtt koncerteket. Ez már majdnem olyan, mintha együtt buliznátok, nem?

Nagyon bízom benne, hogy ebben az évben vagy a következőben ott tudjuk folytatni, ahol tavalyelőtt abbahagytuk. Félelem és maszk nélkül, önfeledten tudjuk újra együtt énekelni a kedvenc dalainkat a kedvenceinkkel.

Vámos Dorka

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2021/20. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?