Ami foglalkoztat a VASÁRNAPBAN: A lájkolás másfél évtizede

Vasárnap ajánló

15 éve lógunk a Facebookon, az meg rajtunk lóg. Illetve nyerészkedik. A botrányok meg az átalakuló felhasználói hozzáállás ellenére is jól tartja magát. Ha azt mondjuk, közösségi média, a legtöbben azonnal a Facebookra gondolnak.

Nem csoda, hiszen mintegy 2,3 milliárd felhasználója van, és sokak számára egyet jelent magával az internettel, és fordítva, hiszen egy rakat lehetőséget és funkciót foglal magában, vagy ha azok nem képezik is szerves részét, könnyen elvezet hozzájuk. Görgetés és lájkolás, tájékozódás, tartalomfogyasztás és kommunikáció – és a cég egyre csak növekszik, mind több profitot termel. Pedig egyre több a bírálója, a felhasználók egy része elfordul tőle, és ekkora monstrumoknál már felmerül annak a lehetősége is, hogy egyszer csak kipukkan.

Milyen körülmények közt indította útjára közössége oldalát Mark Zuckerberg, aki a mai napig megdönthetetlenül áll a cég élén? Miért lett mára a hirdetők álma a Facebook anélkül, hogy a legtöbb felhasználója ezt észrevenné? Hogyan tudja elérni még azokat is, akik nincsenek fenn az oldalon? A felhasználók hány százaléka olvassa itt a híreket, mennyien osztják meg saját oldalukon anélkül, hogy tüzetesebben átböngésznék, és hány százalékot tesznek ki azok, akik rá sem hederítenek a forrásra? És mi van az adatvédelemmel? Mennyi idejüket szánják a felhasználók naponta átlagosan a görgetésre? Hány aktív üzleti oldal próbál tartalmakat betolni eléjük?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Rizsányi Attila összefoglalóját.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?