A megfelelő készítmény kiválasztása mindennél fontosabb

Melyek azok a betegségek, amelyek nem teszik lehetővé a depilálást? – kérdeztük Lenka Oswaldovát, a poprádi La Nave vállalat kozmetikai osztályának menedzserét,
– Elsősorban súlyos bőrbetegségek, ekcémák esetén nem szabad gyantával szőrteleníteni.


Melyek azok a betegségek, amelyek nem teszik lehetővé a depilálást? – kérdeztük Lenka Oswaldovát, a poprádi La Nave vállalat kozmetikai osztályának menedzserét,

– Elsősorban súlyos bőrbetegségek, ekcémák esetén nem szabad gyantával szőrteleníteni. A nagyon érzékeny bőrű nőknek és a visszereseknek is vigyázniuk kell. Nagy gondot kell fordítani a megfelelő készítményt kiválasztására. A visszeres nőknek például a hideg gyantát vagy a krémet ajánljuk. Semmi esetre sem a meleg gyantát.

Igényel-e speciális kezelést a bőr szőrtelenítés után, s ha igen, milyet?

– A legfontosabb, hogy a bőrt fertőtlenítsük és zsírtalanítsuk. Erre a célra alkoholos arcvizet, 3 százalékos hidrogén-peroxidot vagy antibakteriális szappant használjunk. Csak utána kezdjük a szőrtelenítést, majd alaposan tisztítsuk le a bőrt. Van olyan gyanta, amelyhez hideg depilációs ragtapasz is tartozik, s ez olajjal, a víz alapú pedig vízzel mosható le.

Mit tegyünk, ha nincs kéznél szőrtelenítés utáni olaj?

– Jó az egyszerű étolaj is. Az összes olaj közül a legjobb, mert nem zárja el a pórusokat, jól felszívódik, tisztítja, ugyanakkor nem ingerli a bőrt. Az olajmaradványokat letöröljük, s végül fertőtlenítő készítményt használunk, mondjuk, alkoholtartalmú borotválkozás utáni vizet. Semmi esetre sem szabad krém állagú készítményt alkalmazni.

Említette, hogy otthon langyos vagy hideg gyantával szőrteleníthetünk. Mi a különbség a kettő között?

– A hideg gyanta a gyors, kényelmes és tartós szőrtelenítésre abban az esetben alkalmas, ha a szőrzet normális, vagy ha a bőr nem bírja a magasabb hőmérsékletet. A meleg gyanta az erősebb és vastagabb szőrzetre ajánlott. Hő hatására a pórusok jobban kitágulnak, s ez lehetővé teszi, hogy a szőrt gyökerestül kitépjük.

Mire kell odafigyelni?

– Elsősorban arra, hogy a test mely részeiről szeretnénk a szőrt eltávolítani, milyen erősek a szőrszálak, milyen típusú a bőr, és milyen az ember fájdalomküszöbe. Nem szabad elfelejteni, hogy az alsó és felső végtagok szőrzete más, mint a test többi részéé. Az arc például sokkal érzékenyebb, mint a test egyéb részei.

Mi jobb, otthon vagy kozmetikai szalonban szőrteleníteni?

– Kényelemes, ha otthon el tudja végezni, de mindenesetre első alkalommal bízzuk szakemberre. Ő azt is megmondja, milyen készítményt tanácsol, hogy elkerüljük a felesleges komplikációt. Néhány szalonban már férfiak szőrtelenítését is végzik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?