Közülünk valók a VASÁRNAPBAN: A londoni követ

közülünk való

A két ünnep között, december 27-én költözött londoni rezidenciájába Szlovákia új nagy-britanniai nagykövete, Ondrejcsák Róbert.

Újév napjáig kicsomagol, berendezkedik, ismerkedik az alkalmazottakkal, aztán beleveti magát a munkába. Lesz is dolga bőven, hiszen Anglia fontos kereskedelmi partnerünk, mintegy százezer szlovák állampolgár él és dolgozik ott, ráadásul az ország épp most szakad el az Európai Uniótól.

Vrabec Mária interjújából megtudhatják azt is, hogy lesz valakiből a gyakorlatban nagykövet? Megszólítják, vagy nem árt, ha jelzi is, hogy érdekelné a dolog? Emeli az ajánlat rangját, hogy akkor kapta, amikor a parlamentbe sem került be a Híd, amelynek a jelöltjeként az előző kormányban a honvédelmi minisztérium államtitkára volt? Megéri nem csak tisztességesnek és elvhűnek, de szókimondónak is lenni? A diplomata lehet szókimondó? Nagy-Britanniával jók a kapcsolataink? A brit életmód, a híres angol hidegvér és visszafogottság mennyire áll hozzá közel? Itthon részt kell vennie valamilyen képzésen, mielőtt elfoglalja a posztját?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?