Ha nyár, akkor hámlasztás, fényvédelem, hidratálás

<p>Minden évszaknak megvan a sajátos kozmetológiai hatása: a bőr másként reagál az őszi ködökre, mint a téli zimankóra vagy a nyári kánikulára. Most az utóbbi időszakban vagyunk, és arról faggatjuk a Vasárnap kozmetikusát, mi a legfontosabb teendő a hőség napjaiban.</p>

* Nyáron a tűző nap sokakat csábít a szabadba, a lebarnult bőr soha nem megy ki a divatból. Sokszor látunk azonban olyan nőket, akiknek a bőre nem egyenletesen barnul, sőt az arcuk is foltos. Hogyan lehet ezt megelőzni?

 

Nagyon fontos, hogy nyár elején az egész testre felületi peelinget alkalmazzunk, megszabaduljunk az elöregedett hámrétegtől, hogy aztán a napon egyenletes színt kapjunk. A felületi, finom peeling az arcnak különösen jót tesz, nyáron akár hetente is jó alkalmazni. Mivel a napsugarak káros hatását egyre többen tudatosítják, növekszik az önbarnítók népszerűsége. Ezek peeling nélkül foltos barnaságot okoznának, hiszen a régi hámfelületet jobban befogják. A kozmetikusok kémiai bőrhámlasztást végeznek, általában hámlasztó-fiatalító hidroxisavakat használnak. Otthon mechanikus bőrhámlasztás végezhető, amikor egyszerűen, dörzsöléssel szabadulunk meg a régi hámrétegtől. Rengeteg jó minőségű tisztító, puhító, finom dörzsanyagokat tartalmazó, ásványi anyagokban gazdag tusfürdő, krém kapható. Bőrbarát és nagyon finom hámlasztás érhető el az arcon joghurttal vagy reszelt almával, a bennük lévő tej- és gyümölcssavnak köszönhetően. Természetesen a fényvédők használata is rendkívül fontos: az önbarnítók nem védenek az UV-sugarak ellen.

 

* Mindenki tudja, hogy a fényvédelem a nyári bőrápolásban elengedhetetlen…

Igen, mindig magas faktorszámú fényvédő krémet, spray-t vagy olajat használjunk. Az arcra speciális, arcbőrre való készítményt tegyünk, mert az arcbőr minősége megkívánja. Bárhova megyünk, mindig legyen a táskánkban naptej, egy pillanatra se hanyagoljuk el az UV-sugarak elleni védekezést. Itt nemcsak arról van szó, hogy a bőr tönkremegy, öregszik, ráncosodik. Azt hiszem, nem kell külön hangsúlyozni fényvédelmének rákmegelőző szerepét. Napozás után használjunk jó minőségű bőrnyugtatókat.

 

* Az ember nyáron rengeteget izzad, a strandon, fürdés után a napon szárítja a testét, hamar kiszárad a bőre.

Sokan azt hiszik, hogy a bőr kiszáradása ellen elég, ha hidratáló krémeket használnak. Igen, a hidratálás elengedhetetlen, vannak igazán remek, nyári színben is kapható, anti-age hatású, fiatalító készítmények; és hidratáló pakolásokat is jó alkalmazni ilyenkor. De a krémek önmagukban csak tüneteket kezelnek, s mit sem érnek, ha nem iszunk eleget. Minél több tiszta vizet, cukrozatlan gyümölcslét, lédús gyümölcsöt, zöldséget kell fogyasztani. Kifejezetten ajánlom az uborkát, görögdinnyét. Az uborka ráadásul pakolásként is csodákat tud tenni: hidratál, és fehéríti a szeplőket. Mindemellett persze a napi bőrtisztításról sem szabad megfeledkezni: ez mindennek az alfája és ómegája.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?