DAC: Joao Janiero taktikai fegyelmezettséget és három pontot szeretne

dac

Trencsénben lép pályára a DAC a labdarúgó Fortuna Liga 16. fordulójának mai (15.00) mérkőzésén. A hatályos korlátozások miatt a találkozót nézők nélkül rendezik.

A sárga-kékek a kiszámíthatatlan trencséniek ellen 1:1-s döntetlent játszottak a MOL Arénában, a két csapat szezonbeli első egymás elleni mérkőzésén. Akkor Kadák révén a trencséniek jutottak előnyhöz, de Beszkorovajnij még a szünet előtt egyenlített. A mostani találkozó kicsit másnak ígérkezik, hiszen akkor még többek között Hahn, Krstovic és Verlinden sem volt a DAC játékosa, ráadásul a dunaszerdahelyiek azóta edzőt is váltottak.

Nem lesz könnyű

A korábbi 28-szoros szlovák válogatott Peter Hlinka vezette együttes az idei szezonban középcsapatnak számít, jelenleg a 6. helyen áll a tabellán. A legutóbbi fordulóban Rózsahegyen szenvedtett sima, 3:0-s vereséget, ahol a trencséniek középpályása, Samuel Lavrinčík szerint a szezonbeli leggyengébb teljesítményét nyújtotta a gárda. Az AS egyébként elsősorban hazai pályán bukdácsol az idei szezonban, eddigi hét mérkőzéséből mindössze kettőt tudott megnyerni. Ugyanakkor a trencséni csapat egyelőre gólerősebb az idei szezonban a DAC-nál, a liga hivatalos honlapjának statisztikái szerint ráadásul a dunaszerdahelyiek a megnyert párharcok és a passzok számában is alulmaradnak mai ellenfelükkel szemben.

A fegyelem a kulcs

Joao Janeiro vezetőedző második bajnokijára készül a sárga-kékek kispadján. A portugál trénernek a hét folyamán már volt ideje jobban megismerkedni a teljes kerettel – erre a Senica elleni, múlt heti mérkőzés előtt a játékosok válogatottbeli kötelezettségei miatt nem volt lehetősége. „Nagyon jól dolgoznak a játékosok, látom rajtuk, hogy mentálisan és fizikálisan is javulni akarnak. Szeretném beléjük nevelni, hogy ebben a bajnokságban minden egyes mérkőzésen nagyon fontos a taktikai fegyelem. A trencséniek nagyon gyors támadókkal rendelkeznek, tiszteljük az erejüket, de szeretnénk három pontot szerezni” – idézi a DAC hivatalos oldala Janeirót.

Jó hír a vezetőedző számára, hogy a héten nem gyarapodott a sérültek listája, Trencsénben csak a Kalmár–Lamkel Zé–Njie–Szendrei négyes nem lesz hadra fogható. Ismét játékra kész Mateus Brunetti és Ion Nicolaescu is, akik a Senica ellen nem voltak ott a keretben.

Jedlička jubilál

A mai találkozón komoly jubileum vár Martin Jedličkára, a DAC első számú kapusára. A cseh hálóőrnek ez lesz a 100. Fortuna ligás mérkőzése. „Bízom benne, hogy a századik mérkőzésem legalább olyan sikeres lesz, mint az ötvenedik Nagyszombatban, ahol 2:0-s sikert arattunk. Nem bánnék akár egy 5:4-es győzelmet sem, csak hozzuk haza a három pontot, amelyekre égető szükségünk vanˮ – mondta a hivatalos oldalnak adott interjújában.

A mérkőzés játékvezetője Glova lesz, a találkozót a Markíza fizetős platformja, a Voyo élőben közvetíti.

A napokban felerősödtek a hírek, miszerint Világi Oszkár, a dunaszerdahelyi klub tulajdonosa részesedést vásárol az NB II-es Győri ETO-ban. A Digi Sport Reggeli Start című műsorában Világi megerősítette, hogy tárgyalásban áll a győriekkel. „Több magyarországi klub is keresett, hogy lépjek be hozzájuk befektetőként, de én csak a DAC-ot tudom elképzelni a klubomnak. A Győr egy határon átnyúló gondolkodás eredménye lenne. És nem a DAC vagy az ETO ellen, hanem azért, hogy két erős klubot tudjunk ebben a régióban működtetni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?