A pocsék formában levő Podbrezovához látogat a DAC

DAC
Dunaszerdahely |

Ha a DAC megnyeri három utolsó bajnokiját a szezonban, biztosan indulhat európai kupasorozatban. Az első strigulát vasárnap (17.30), a Podbrezová otthonában húznák be a sárga-kékek a labdarúgó Niké Liga felsőházi rájátszásának 8. fordulójában.

Hét közben a rózsahegyiek megnyerték a Slovnaft Cupot, azaz az ő európai kupaindulásuk már biztos. Ha nem lépnének előre a bajnokságban a most elfoglalt ötödik helyükről, csak a Niké Liga második és harmadik pozíciója érne nemzetközi „kvótát”, a potenciális rájátszásra a 4–7. helyezettek számára nem kerülne sor.

Dunaszerdahelyen azonban mindenféle számolgatást elkerülnének. A képlet ugyanis egyszerű a DAC számára: ha behúzzák az utolsó három bajnokijukat, egészen biztosan kiléphetnek az európai porondra az új idényben is. „Még három döntő vár ránk a szezonban. A nemzetközi kupaporondra való kijutás az elsődleges cél a csapat és a klub számára is. Tisztában vagyunk vele, hogy ha megnyerjük mindhárom hátralévő meccsünket, akkor a második helyen végzünk, tehát a saját kezünkben van a sorsunk” – nyilatkozta klubja honlapjának Mateus Brunetti, a dunaszerdahelyiek brazil védője.

A csallóköziek jelenlegi formája ezt illetően bizakodásra ad okot: egy hete a Slovant 5:3-ra verték, összességében pedig hat meccse veretlenek. A Podbrezová épp ellentétes pályát jár be: utoljára február elején győzött tétmeccsen (Michalovce 2:1), azóta a Niké Ligában két döntetlen és zsinórban nyolc vereség a mérlege. A kupában ugyan kiejtették közben az égszínkékeket, a Spartak elleni elődöntőkben azonban gólképtelenek maradtak és kiestek. „A Slovan elleni siker további önbizalmat öntött a csapatba, akárcsak a tény, hogy immár hat meccse veretlenek vagyunk. Tisztában vagyunk vele, hogy jó csapattal találkozunk, amely az utóbbi időben hadilábon áll a gólszerzéssel. Nekünk is le kell őket védekeznünk. Jó formában vagyunk, tele önbizalommal utazunk Podbrezovára – jegyezte meg Brunetti. – Alaposan kiismertük őket, tudjuk, milyen rendszerben futballoznak. Győzni megyünk oda, szükségünk van a három pontra. Bízom benne, hogy sikerül betalálnunk, mi pedig kapott gól nélkül hozzuk le a meccset.”

Utóbbi kitétel a DAC legutóbbi zólyombrézói meccsén is teljesült, akkor viszont 0:0-s döntetlennel zárult a két csapat találkozója. 2023-ban a Podbrezová 2:0-ra nyert, 2022-ben 0:0 lett a végeredmény. Az utolsó dunaszerdahelyi vendégsiker 2018-as keltezésű (1:2, Pačinda és Vida Kristopher rúgták a sárga-kékek góljait). Érdekesség, hogy amikor a dunaszerdahelyiek gólt lőttek a Podbrezová pályaválasztása mellett, mindhárom alkalommal győztek is.

A klubhoz kapcsolódó hír, hogy péntek délután újabb két idényre aláírta szerződését Xisco Munoz vezetőedző, akinek a mostani szezon végéig szólt a korábbi kontraktusa.

A mérkőzést – melynek játékvezetője Ivan Kružliak lesz – élőben közvetíti a Dajto.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?