A DAC a trencséniek ellen feledtetné a kupabúcsút

dac

A DAC labdarúgócsapata ma 17 órakor a trencsénieket fogadja a MOL Arénában a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 5. fordulójában.

Érdekesség, hogy hét közben mindkét csapat nem kis meglepetésre másodosztályú ellenféllel szemben esett ki a kupából: a Slovnaft Cup negyeddöntőjében a DAC Zólyomban szenvedett 3:2-es vereséget a besztercebányaiaktól, míg a trencséniek 3:0-ra kikaptak az FC Košice otthonában.

A kupabúcsú miatt a DAC számára a második hely megőrzése maradt az egyetlen fontos feladat az idei szezonban: a dunaszerdahelyiek előnye jelenleg 4 pont a Žilina és 5 pont a Spartak Trnava előtt. A trencséniek elleni mérkőzésen hárman is komoly mérföldkőhöz érkeznek sárga-kék mezben: Martin Jedlička 80., míg Eric Ramírez és Dominik Kružliak 50. bajnokiján léphet pályára. 

„Hálás vagyok, amiért már ennyi találkozó szerepel a nevem mellett. A klubban és a pályán is remekül érzem magam, és bízom benne, hogy ez a szám továbbra is nőni fog. Az a fő, hogy holnap győzelemmel ünnepelhessük ezt a kis jubileumot – mondja Dominik Kružliak a klubhonlapnak. A védő 2019 nyarán igazolt a DAC-hoz, a mai mérkőzésről pedig elárulta: szeretnék feledtetni a hétközi kupabúcsút. – Nehéz összecsapás lesz, de otthon futballozunk és győzni szeretnénk. Nagyon bánt minket a kupabúcsú, egyértelműen ki akarjuk engesztelni a szurkolókat és a klubot is, méghozzá jó játékkal és eredményességgel.”

A trencséniek az őszi szezon során egy ideig még sereghajtók is voltak, de az alapszakasz végére nagyszerű formába kerültek, és végül bejutottak az első hatba. A felsőház viszont már túl nagy falatnak tűnik nekik: eddig mind a négy mérkőzésüket elvesztették, és összesen 11 gólt kaptak.  A csapat jellemzően gólgazdag találkozókat és támadófocit játszik, ami a dunaszerdahelyiek számára is kedvezőbb lehet, mint a védekező felfogású, betömörülő taktika. Az utolsó tíz egymás elleni találkozón átlagban 3,6 gól született.

A DAC és a Trenčín eddig kétszer találkozott egymással a szezon során: ősszel a Mol Arénában 3:1-re győztek a sárga-kékek, míg az első tavaszi fordulóban 3:3-as döntetlen született Trencsénben. 
A mérkőzésen (melyet a fortunaliga.tv honlap élőben közvetít) Kišš Bálint játékvezető fújja a sípot.

(lz, dac1904.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?