Szenegáli középpályást igazolt a DAC

Pape Cheikh Diop

Az erős játékhiánnyal küzdő szenegáli Pape Cheikh Diop a szezon végig szóló szerződést írt alá a labdarúgó Niké Ligában szereplő dunaszerdahelyiekkel, a kontraktus pedig további kétéves opciót is tartalmaz.

A 26 éves középpályás szabadon igazolhatóként érkezett a sárga-kékekhez és a klub honlapján arról számolnak be, hogy a spanyol, francia és a görög élvonalban összesen csaknem száz találkozót abszolvált, a 2018/19-es szezonban a Lyon színeiben a Bajnokok Ligájában szerepelhetett. Hozzá kell viszont tenni, hogy Pape Cheikh 2023-ban mindössze két meccsen szerepelt, április elején körülbelül 3 percet, február közepén pedig bő 30 percet játszott az Elche színeiben a spanyol élvonalban. Ezt megelőzően rendszerint csereként a görög élvonalban szerepelt 2022 őszén. Így erősen kérdéses, hogy az őszt játékengedély hiányában Katarban csak edzéssel töltő futballista mennyi hasznára lehet a csallóközieknek a szezon hátralévő részében.

„Tavaly Tintín Márquez vezetőedző Katarba hívott, ahol az élvonalbeli Al-Wakrah trénere volt. Az ottani szövetség nem adta meg számomra a játékengedélyt és mivel Márquezt decemberben kinevezték a katari válogatott élére, új állomáshely után néztem. Xisco Muñoz felhívott, én pedig igent mondtam a DAC megkeresésére. Egy komoly ambíciókkal és minőségi kerettel rendelkező csapathoz érkezem, bízom benne, hogy segíthetek elérni a kitűzött célokat. Szeretném megmutatni, hogy visszatértem és hogy képes vagyok ugyanazon a szinten futballozni, mint a múltban. Úgy gondolom, érett futballista vált belőlem, aki igyekszik a csapat és a társai segítségére lenni, hogy nap mint nap, minden egyes meccsel javulhassanak” – nyilatkozta a szerdahelyiek honlapjának a játékos, akinek alighanem jobban örültek volna a szurkolók, ha gólerős csatárként tud bemutatkozni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?