Nyolc gól a MOL Arénában: Trusa-mesterhármassal és magyar gólokkal verte a DAC a Slovant

dac

A szezon egyik legizgalmasabb mérkőzésén a DAC labdarúgócsapata 5:3-ra legyőzte a bajnok Slovant a Niké Liga felsőházi rájátszásában.

Jól megszokott kezdőcsapat a hazai, felforgatott tizenegy a másik oldalon – ez volt az első benyomásunk, amikor megláttuk a felállásokat. Xisco Munoz sorozatban immár negyedszer küldte pályára ugyanazt a csapatot, míg Vladimír Weiss a sérüléséből visszatért fia mellett például a volt DAC-os Riszvaniszt is a kezdőbe nevezte, a Slovan kapuját pedig Martin Trnovský őrizte.

A két csapat tavalyi tavaszi mérkőzése a bajnoki címről döntött, és akkor érthető módon megtelt a MOL Aréna. Vasárnap délután ettől elég messze jártunk, mindenesetre Nyerges Attila előadásában a Nélküled elég hangos volt ahhoz, hogy elnyomja a Slovan-szurkolók nonstop gyalázkodását.

Két perc alatt két lövéssel is próbálkoztak a hazaiak, előbb Herc, majd Vitális lőtt mellé. A Slovan jóval komolyabb lehetőségekkel válaszolt: előbb Weiss lőtte Popovicsba a ziccerét, majd Barszegjan próbálkozása a kapufán végezte. Ezt a 10. percben meg is büntette a DAC, Andzouana beadásánál Riszvanisz nem volt elég határozott, Trusa pedig villámgyorsan eszmélt – 1:0.

Miközben a Slovan-szurkolók kifeszítették szektorukban a "Hall of Fame DAC" molinót és egy csalamádét szürcsölő egérrel, Trusa éles beadásából a sárga-kékek kis híján második góljukat is megszerezték. A 19. percben már nem csak kis híján tört ki öröm a MOL Arénában: Vitális Milán 25 méterről gyönyörű szabadrúgásgólt szerzett, 2:0.

A 27. percben a szabadon hagyott Trusa törhetett be a tizenhatosba, Matej Trusa pedig nem teketóriázott, éles szögből a kapuba bombázott – 3:0, okította a bajnokot a DAC. Lehetett volna négy is közte: a 33. percben a nagy kedvvel játszó Herc szép passzáról centikkel maradt le a berobannó Koné, a 37.-ben pedig Vitális végezhetett el újabb szabadrúgást, de mellé lőtt. 

Osztálykülönbségű előny birtokában is egykapuzott a DAC a teljesen szétszórt bajnok ellen, és teljesen megérdemelten vonult 3:0-val szünetre.

Weiss nem meglepő módon hármat cserélt a szünetben, csapata pedig eldugta a labdát a második félidő első perceiben. Tíz perc elteltével viszont már a túloldalon Andzouana veszélyeztetett, majd a bal oldalon előremerészkedő Brunetti észrevette a rövid sarkon Trusát, aki egy szép sarkazással bevégezte a mesterhármast – 4:0.

A folytatásban ritkábban akadtak helyzetek, és egy nem várt komplikáció is érte a hazai csapatot: Popovics kapust szédülés miatt le kellett cserélni, helyére a debütáló Filipe érkezett, aki eddigi somorjai szereplése alkalmával már nem egy bravúrral és idegborzoló megoldással hívta fel magára a figyelmet. Filipe még be sem melegedett, de Strelec egy félelemetes bombagóllal avatta fel őt – 4:1. 

A gól megzavarta a hazaiakat, Redzic szabálytalansága után büntetőt rúghattak a vendégek, Barszegjan belőtte (4:2), majd szinte azonnal Tolic tovább faragott a hátrányból (4:3). Lefutott meccsből izgalom lett, a Slovan nyeregben érezhette magát, a dunaszerdahelyiek pedig szemlátomást megzavarodtak.

Aztán a lehető legfontosabbkor kaptak észbe, egy szép Ramadan–Dolcek–Redzic háromszögelés végén utóbbi egyedül törhetett kapura, és nem ingott meg – 5:3. Hihetelen mérkőzést nyert meg a dunaszerdahelyi csapat, amely így kétpontos hátrányban követi a 2-3. helyen álló Spartak–Žilina duót.

Galéria
Jegyzőkönyv

DAC–Slovan 5:3 (3:0)

Gólszerzők: Trusa (10., 27., 56.), Vitális (19.), Redzic (89.), ill. Strelec (77.), Barszegjan (83.), Tolic (84.)

Játékvezető: Marhefka, 8834 néző.

Sárga lap: Vitális, ill. Wimmer, Tolic

DAC: Popovics (74. Filipe)–Andzouana, Csinger, Kacsaraba, Brunetti, Mendez–Vitális (69. Káčer), Dimun, Herc (62. Redzic)–Trusa (75. Dolcek), Koné (62. Redzic)

SLOVAN: Trnovský–Wimmer (46. Kasja), Riszvanisz (46. Marcelli), Bajric, Vojtko (87. Sharani)–Blackman, Lichý (46. Tolic), Szavvidisz –Weiss (79. Zmrhal), Strelec, Barszegjan

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?