Remekül kezdték a döntőt a komáromi röplabdázók

komáromi röpisek
Eperjes |

Az első két, eperjesi mérkőzés után 2:0-ra vezet a címvédő UJS Rieker csapata a férfi-röplabdaextraliga négy győztes meccsig tartó döntősorozatában.

Az előzetes híreknek megfelelően egyik meccsen sem tudott pályára lépni az eperjesiek (és az egész bajnokság) legjobb pontszerzője, Patrik Lamenec. Sőt, rajta kívül is bajlódtak kisebb-nagyobb sérülésekkel az alapszakaszgyőztes eperjesiek röplabdázói, ami a csapat pályán nyújtott teljesítményén is meglátszott. A szombati és a vasárnapi mérkőzésen is egyaránt 3:1-re veszítettek a komáromiak ellen.

Utóbbiaknál mindenki egészséges volt – kivéve a vezetőedzőt, Gabriel Chochoľakot, aki betegség miatt nem utazott el keletre. Helyette az asszisztense, Ferencz Dávid ugrott be, a debütálása pedig nagyon jól sikerült. Irányításával szombaton 1:1 után két viszonylag sima szettben húzták be a győzelmet a Duna-partiak (17, 20). Vasárnap pedig attól sem roppant meg a csapat, hogy az eperjesiek 9:0-val kezdték a meccset. Igaz, az egyenlítés dacára (21:21) a szettet nem tudták megnyerni, de az újabb próbálkozás már sikeres volt, mínusz négyről (15:11) komoly különbséggel, 18:25-re hozták a második játszmát a komáromiak. 1:1 után pedig megint csak két sima szett (16, 18) következett, ami összességében 2:0-ás vezetést eredményezett a címvédő javára a sorozatban.

Kiváló teljesítményt nyújtottunk, gratulálok a fiúknak. Abban bíztunk, hogy a hétvégén legalább egy meccset meg tudunk nyerni Eperjesen. Az, hogy mindkettőt sikerült, fantasztikus. De nem járunk a fellegekben, és úgy készülünk az eheti komáromi találkozókra, mint ha 0:0 lenne az állás – nyilatkozta Ferencz Dávid.

A már említett nehézségeik ellenére az eperjesiek nagyon csalódottak voltak, már csak azért is, mert a szezonban mindkétszer legyőzték mostani riválisukat a bajnokikon. „Mindkét vereséget sajnáljuk, de a vasárnapi a fájóbb, mert akkor a komáromiak ízekre szedtek minket. Öt napom van arra, hogy úgy készítsem fel a csapatot a folytatásra, hogy képes legyen azt a játékos nyújtani, amit az alapszakaszban. Az első két meccsen teljesen csődöt mondtunk támadásban. Főleg ezen a téren kell javulnunk, mert ha nem így lesz, akkor nagyon gyorsan véget ér a sorozat – szögezte le Erik Digaňa, a keletiek mestere.

Az egyik fél négy győzelméig tartó széria ugyanis csak akkor térhet vissza Eperjesre, ha otthon botlanának a komáromiak. Ellenkező esetben vasárnap bajnokavatót tarthatnak a Duna-parti városban.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?